torstaina, maaliskuuta 25, 2010

Vieraskirja

Tämä Raudaskylän nettisivu on löytänyt paikkansa. Sivulla vieraillaan noin tuhat kertaa kuukaudessa. Lukijoista isoin osa lienee nykyisiä kyläläisiä, mutta kävijälaskuri vilauttelee aina välillä paikkakuntia hieman etäänpääkin. On siis syytä olettaa, että lukijoina on myös entisiä raudaskyläläisiä tai muuten vain kylästä ja sen elämänmenosta kiinnostuneita.

Toivoisimme nyt, että jokainen kävijä jättäisi viestin kirjoittamalla vieraskirjaamme. Klikkaa sivun ala-osassa olevaa "Lähetä kommentti" tai "X kommenttia" tekstiä ja pääset kirjoittamaan oman viestisi. Kerrothan ainakin kuka olet ja mistä tulet. Kommentit tästä nettisivusta otetaan myös ilolla vastaan!

37 kommenttia:

Tiina Seppälä kirjoitti...

Hei kaikille lukijoille! Minäpä olen ensimmäinen rohkea ja kirjoitan malliksi tähän uuteen vieraskirjaan.

Nimi on siis Tiina Seppälä, miehen perässä tänne Raudaskylälle kotiutunut ja hyvin viihtynyt. Olen mukana kylätoimikunnassa kolmatta vuotta, tällä hetkellä puheenjohtajana. Olen yksi tämän nettisuvyn kirjoittajista.

Anonyymi kirjoitti...

Minä käyn säännöllisesti lukemassa vanhan kotiseudun uutisia,sivut on minusta hyvät ja on hienoa seurata,että teillä on siellä yhteistä kivaa toimintaa.Itse olen kotoisin Raudaskylän jylhänperältä,17 vuotta siellä vierähti ja sitten lähdin maailmalle.34 Turun seudulla vietetyn vuoden jälkeen olemme muuttaneet Kokkolaan,eli nyt tulee kyllä käytyä Raudaskylälläki useammin.Odottelen innolla uuden kyläkirjan valmistumista.

Kalevi Törmälä kirjoitti...

Aktiivista otetta teillä Raudaskyläläisillä.Kiitokset selkeistä nettisivuista.

Jussi kirjoitti...

Terveisiä Säilynperältä!

Eero Päivärinta kirjoitti...

Terveiset Tampereelta! Sellailen näitä sivuja melekeen päivittäin. Hyvin ootta ajan hermolla. Mielenkiintosia juttuja. Oikeen ikävä tullee taas Rauaskylälle.

Heikki Jokinen kirjoitti...

Toivottavasti mahdollisimman moni ja nimenomaan entinen raudaskyläläinen kirjoittaa tänne vieraskirjaan.Olisi mukava tietää missäpäin Suomea entiset kyläläiset vaikuttavat? Siis rohkeasti käynti vieraskirjan sivulla ja merkintä sinne!

Anonyymi kirjoitti...

Raudaskylällä on toimintaa monessa mielessä ja on mukava seurata näitä hyviä ja selkeitä sivuja. Kiitokset puheenjohtajalle ja muille toimijoille.

Anonyymi kirjoitti...

Vierailen sivuilla usein , vaikka en enään asukaan kylällä. Lapsuuden kodissa kylläkin piipahdan useasti, kun välimatka naapurikunnasta ei ole pitkä.Sieltä löytyy tutut lenkkipolut ,marjapaikat ym.Olen ylpeä lapsuuden kylästä , kun siellä tapahtuu ja kehittyy koko ajan hyviä juttuja. Se lenkkipolku idea jokivarteen olisi hyvä . Itse viime kesänä kuljin haisusta riippusillalle päin . Vielä vanha polunpaikka näkyi paikoin joenrannassa.

Anonyymi kirjoitti...

Hyvät sivut muuten,mutta web-kamera voisi olla asennettuna niin,että kuvassa oleva rakennus ei olisi niin kallellaan.

Sirkka Salo kirjoitti...

Todella upeat nettisivut olette laatineet Raudaskylästä! Paljon teillä tuntuu olevan mielekästä toimintaa kaikenikäisille. Mukavaa nähdä, että kylä elää ja on vireä. Itse olen maailmalle lähtenyt Löytynperältä n 23 vuotta sitten. Kotipuolessa tulee käytyä muutaman kerran vuodessa. Näillä sivuilla tulen jatkossa vierailemaan säännöllisesti.

Anonyymi kirjoitti...

Voiko vierailijat eli muualla asuvat osallistua pyöräily kilpailuun , jos liikkuu siellä päin?

Tiina / Kylätoimikunta kirjoitti...

Vierailijat voivat halutessaan kirjata suorituksensa vihkoihin ja jättää ruksaamatta mitä kylää edustaa ja sen sijaan kirjoittaa nimensä perään vaikkapa tekstin vierailija (Esim. "25.5. Tiina Seppälä, virailija").

Anonyymi kirjoitti...

Olipas harmillisen näköinen kivituhkakenttä Rauskin puistossa. :( Erittäin ikävää, että kiellosta huolimatta yhteistä aluetta on turmeltu autolla. Toivottavasti syyllinen/syylliset saadaan kiinni!

Anonyymi kirjoitti...

Lohimontulla on myös ihanat virkistysmahdollisuudet kalastella tai uida luonnon kauniilla paikalla. Sielläkin kuitenkin aina näyttää olevan sotkijoita. Usein pitää ensin siivota toisten roskat ja tyhjät kaljapullot ,että viihtyy. Harmi...

Anonyymi kirjoitti...

Hei vann sinne Raudaskylälle,
sieltä olen lähtenyt maailmalle jo melkein kolmekymmnetä vuotta sitten. Suomen kieli taipuu vieläkin ja Raudaskylässä - Ylivieskassa vierailemme aina silloin tällöin. Suomen kesä on maailman parhaimpia eikä sitä voita mikään!Sattumalta löysin nettisivun joka saa minusta ahkeran vierailijan tulevaisuudessa. kiitos sivujen tekijöille

Anonyymi kirjoitti...

heipparallaa kotiäitit, haluaisko lapsesi juoksennella koulun liikkasalissa, kiipeillä köysissä, pelata? Tule siis ke kello 3-4 koulun salille, se on tarkoitettu juuri tälläiseen touhuun!!

Arja kirjoitti...

Entinen säilynperäläinen täällä huutelee. Mukava katsella kotipaikan kuulumisia myös netistä, vaikka tätä nykyä tuleekin käytyä vähintään 6 viikon välein äitimuoria katsomassa. Heikki Jokinen peräänkuulutti poismuuttaneita, joten tiedoksi; nykyinen kotipaikka on Mustasaari, ja siellä Raippaluodon saari. Tänne olen päätynyt Sievi-Paimio-Ylivieska-Marttila-Ylivieska -kierroksen jälkeen, ja mukavahan täällä on asua siitä huolimatta, että kylä on ruotsinkielinen, ja oma ruotsini on edelleen vähän lapsenkengissä :) Terveisiä kotikylälle!

Anonyymi kirjoitti...

miksei kaukalon jäätä käydä jäädyttämässä. meinaan ku on vaan niin röpönen jää.

Anonyymi kirjoitti...

Hei!
Miksei tuota kaukalon jäätä saada parempaan kuntoon! On todella vaarallinen kun jäässä isoja halkeiluja on siinä nilkat lujilla!

Anonyymi kirjoitti...

En ihmettele yhtään, että jää on huono, kun siellä käydään autoilla ajamassa. Muutaman kerran kun olen Rauaskylällä vieraillut tämän talven aikana, niin joka kerta olen nähnyt auton joko menevän tai tulevan jäälle. Todella keljumaista toimintaa.

Anonyymi kirjoitti...

Ei oo totta, että nämäkin kyläsivut on kepulaiset ominu. Hei haloo!!! Onpa mielenkiintoinen nähdä sensuroiko kepulaiset tämänkin viestin.

Tiina/ Kylätoimikunta kirjoitti...

Tämä on siitä hauska blogi, että se on avoin kaikille Raudaskylällä tapahtuville tapahtumille.

Jos muiden puolueiden jäsenet jalkautuvat kylälle ja vinkkaatte esim. osoitteeseen raudaskyla@gmail.com niin toki julkaisemme tiedon täällä.

Avoimin mielin!

Anonyymi kirjoitti...

Olin tänäänkin huumarissa hiihtämässä. Ladut hyvässä kunnossa ja hieno ilma...Vielä kerkiää hiihdellä vaikka on jo kohta huhtikuu. Vieläkö kuirisen latua avataan?Aurinkoisella ilmalla jokirannassa oli kiva hiihdellä.Kiitos aktiivisille kyläläisille ,paljon olette siellä touhunneet tapahtumia ym.

Anonyymi kirjoitti...

Hei!

Voisko Raudaskylän pitokalustosta laittaa näille sivuille jotakin tietoa? Esim. mitä sisältää ja mitä lainaus maksaa, missä säilytetään, keneltä voi kysyä lainauksesta yms.
Ihan vaikka omalla otsikolla tuohon sivun oikeaan laitaan, jotta löytää helposti.

Tiina / Kylätoimikunta kirjoitti...

Anteeksi, että vastaaminen viipyi: Kiitos kivasta ideasta laittaa pitokalustosta tietoa sivulle. Täydennän pikaisesti.

Anonyymi kirjoitti...

Hei raudaskyläläiset!
Sattumoisin pisti silmiini tämä blogi, joten ajattelin lähettää lämpimät terveiseni - yleisesti kaikille.
Olen viettänyt Raudaskylässä kuusi vuotta suorittaessani keskikoulun ja lukion, joten kai jollakin tapaa voin sanoa olevani hitusen raudaskyläläinen...
Ajattelen lämpimästi jo edesmenneitä Saima Isokoskea ja Maria Kuljua, jotka tarjosivat koululaiselle ns.kortteeria. Opittiin koulussa -ja kouluajan ulkopuolella.Paljon mukavia muistoja.
Mahtaakohan paikkakunnalla asua joku Intomieli, joka voisi perustaa vaikkapa kyseiselle koululle osaston Alumnit?
Lämpimin terveisin entinen oppilas, nykyinen opettaja.

Anonyymi kirjoitti...

Olipas mukava löytää kylänne! Vienkin tämän mallin tiedottamisesta työkohteeseeni esimerkiksi. Hyvää jatkoa! t.Liisa Misikangas, projektinvetäjä Kainuusta

Anonyymi kirjoitti...

Muistelin että ennen oli kylällä kansalaisopiston kudonpiiri ja opistollakin kangaspuut. Onkohan kangaspuita enään? Kudontaa olisi mukava harrastaa ...

Anonyymi kirjoitti...

Kirjoitan opiskeluuni liittyvää esseetä lähidemokratiasta ja yhteisöllisyydestä. Tiedän Raudaskylällä toimivasta virkeästä kylätoimikunnasta, joten surffailin sivuillenne. Kylä vaikuttaa elinvoimaiselta ja toimintaa on. Sivut ovat selkeät ja mukavat lukea. Menestystä toimintaanne ja aurinkoista kevään jatkoa!

Anonyymi kirjoitti...

Lähiliikunta-alueen jääkiekkokaukalossa on musta "Onni"-merkkinen pyörä, jos jollain kateissa:) Vähä semmoinen jopon näköinen pyörä.

Anonyymi kirjoitti...

Olisikohan Rauskin naisilla kiinnostusta yhteiseen sählyvuoroon ala-asteen salissa?

Anonyymi kirjoitti...

Terve!

Tuli tässä mieleen että mistä Raudaskylän nimi on peräisin? Pähkäiltiin kaverin kanssa internetin sanastojen kanssa että raudas on latviaksi särki, mutta miksi yhtäkkiä kylä saisi nimensä latvialaisen särjen mukaan?

kerttu salamonsen kirjoitti...

Hello Raudaskyla!
Tervehdys Børselvista, Pyssyjoelta jaameren rannalta! Mukava seurata entisen kotikylan kuulumisia. Tunnistin melkein kaikki tytøt ihanasta luokkakuvasta, pari vuotta vanhempia kuin mina. Olen entinen Hannulan Kepa, sielta Raudasmaelta. taitaa olla kotitalo tuossa pikku kuvassa..olen maalannut sen tauluksi jota usein katselen.
"vaikka mie jo vaeltaisin ympari maata, asusin jo jaameren takana, kuvasi on katketty syømeni alle, toivoni ei pida lakata"

NewNews.fi kirjoitti...

NEWNEWS.FI - OPEN TO THE WORLD
Aina ilmainen uutisportaali. Kaikki tuoreimmat uutiset aina ensimmäisenä kellonympäri.
Uudenlainen tapa seurata uutisia Internetissä 24 tuntia päivässä. 365 päivää vuodessa.
Eri medioiden uutislinkkejä kokoava sivusto on yksi suosituimmista.
Minuutti minuutilta, hetki hetkeltä, se nopein uutisvirta ympäri maailmaa.

http://www.newnews.fi/

Anonyymi kirjoitti...

Craftsmen should be cheaper

Anonyymi kirjoitti...

Hei. Onko polttopuun tarvetta? Myyn kuivaa ylivuotista koivuklapia 55 €/ heitto m3. Kotia toimitettuna vähintään 5 m3 kuorma. Toimitus Raudaskylän alueelle, toimirusmaksu 50 €. Puh: 0442662234/ Hannu Jylhä

Matti Launonen kirjoitti...

Moro Ylöjärveltä!
Äitini kävi Raudaskylän keskikoulun 1920-luvulla. Löytyisikö jostain kuvia tuon ajan koulusta? Olisi mukava lisä sukuhistoriikkiin.