Ahjolan Ystävät

Kesällä 2008 joukko ”entisiä nuoria” sai idean pelastaa ränsistynyt nuorisoseurantalo ennen kuin olisi ollut jo liian myöhäistä. Saman syksyn aikana perustettiin neljän henkilön voimin (Tero Kahlos, Vesa Päivärinta, Jari Seppälä ja Jarmo Seppälä) Raudaskylän Ahjolan Ystävät ry. ja Ahjolan kiinteistö hankittiin yhdistykselle. Tarkoituksena on tehdä talosta koko kylän kohtauspaikka. Yhdistys on aloittanut massiivisen kunnostusurakan. Yhdistys rahoittaa toimintaansa kannatusjäsenmaksuilla ja paikallisten yritysten tuella.

Monenlaisia tapahtumia on pidetty Ahjolassa uuden yhdistyksen aikana. Kyläkokot 2009 ja 2010 yhteistyössä Raudaskylän kyläyhdistyksen ja Rauskin porukoiden kanssa keräsivät väkeä sankoin joukoin tutustumaan myös Ahjolaan. Raudaskylän opiston kanssa toteutettu pop- ja groove musiikkileirin opettajakonsertti keräsi kehuja paitsi soittajilta, myös yleisöltä. Ahjola on viime aikoina ollut myös suosittu yksityistilaisuuksien, syntymäpäivien ja vaikkapa kirpputorin näyttämönä.

Talon kunnostusta on tarkoitus jatkaa ja erilaisia harrastustoimintoja kehittämällä tehdä Ahjolasta myös kylän nuorisoa palveleva paikka.