tiistaina, huhtikuuta 15, 2008

Toivomuskaivo


Onko sinulla on toiveita tai ideoita kylämme parhaaksi. Miten tehdä ympäristöstä viihtyisämpi? Minkälaisia tapahtumia järjestää? Kylätoimikunta haluaa tietää mitä kyläläisten toiveissa on, mutta ajatuksen lukijoiksi meistä ei ole. Tuo siis ajatuksesi esille!

Pienetkin kehitysideat kannattaa kirjata. Ne on usein myös helppo toteuttaa: eivät vaadi suuria rahoja eivätkä nujerru byrokratian rattaissa. Mutta luovat silti hyvää mieltä. Mutta ei myöskään kannata arkailla esittää lennokkaita ajatuksia. Katse pitää olla rohkeasti tulevaisuudessa.

Kirjaa ajatuksesi kommenttina tähän kirjoitukseen klikkaamalla alla olevaa "x kommenttia"-tekstiä ja kirjoittamalla viestisi avautuvaan kommenttikenttään. Voit jättää ajatuksesi nimettömänä tai liittää mukaan oman nimesi. Toivomme myös että otatte kantaa muiden ideoihin.

Kylätoimikunta käsittelee asiat kokouksissaan ja tiedottaa näillä sivuilla asioiden etenemisestä.

120 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Olisi kiva tietää minkälaisella aikataululla lähiliikunta-alue etenee.

Anonyymi kirjoitti...

Lähiliikunta-alueen rakentamisen etenemisestä on tänään julkaistu oma tiedote, jossa myös kutsutaan väkeä mukaan talkoisiin.

Anonyymi kirjoitti...

Hei! Olisi kiva, että Raudaskylän teiden liittymiin (esim. hautausmaan risteys) laitettaisiin kesäkukkia. Ennen oli ja se oli kaunista.

Anonyymi kirjoitti...

Raudaskylän "keskus" eli kauppojen seutu on surkeassa kunnossa. Ei ole kaunista katsottavaa. Eikö asialle voisi tehdä jotain? Ongelmajätteet; vanhat autonrenkaat ja akut eivät kuulu luontoon.

Anonyymi kirjoitti...

Olen samaa mieltä edellisen kirjoittajan kanssa. Keskus täytyisi saada kuntoon, sillä ränsistyneet rakennukset ja epäsiisti ympäristö on huono käyntikortti kylälle.

Anonyymi kirjoitti...

Olen samaa mieltä edellisten kirjoittajien kanssa. Voitaisiinko järjestää esim.kylätalkoot edellä mainittuihin kohteisiin, auttaisiko se asiaa. Uskon, että muitakin kyläläisiä vaivaa sotkuinen seutu. Yhteen hiileen puhaltamalla asia varmaan luonnistuisi.

Kesäkukat olisivat ilo meille kyläläisille ja sadoille ulkopaikkakuntalaisille kesävieraille, jotka kiertelevät entisissä koulumaisemissa ja tietysti musiikkileiriläisille. Toivomus ainakin Raudasmäentien molempiin liittymiin. Pieni investointi ja vaiva, mutta kaunistus ja suuri ilon tuoja. Kukkien kastelijoita riittää :::)

Toivotaan kommenttia kylätoimikunnalta ! Kesä pian käsillä.

Anonyymi kirjoitti...

Kiva, että toivumuskaivoon on ensimmäiset toiveet heitetty. Ei muuta kuin muutkin rohkeasti kirjaamaan omat ideat ylös.

Kukkia on tosiaan kaivattu liittymiin kaunistukseksi. Asia on jo työnalla (mitä kukkia, miten istuttaa, kuka huolehtii kastelusta...). Kesäkuun alkupuolella päästään varmaankin jo istutuksia ihailemaan.

Mukava, että kastelijoita uskotaan löytyvän. Yhden ihmisen varaan ei kukkia voi heittää.

Kauppojen seudun ilmeeseen palataan tällä palstalla seuraavan kyläyhdistyksen kokouksen jälkeen.

Anonyymi kirjoitti...

Entisten kauppojen seutu on tosiaan surkeaa nähtävää.Kun saapuu kylälle vastassa on ensimmäisenä kaksi ränsistynyttä rakennusta ja sen jälkeen tulee siistiksi hoidettu opiston ja koulun ympäristö.Jotain tarttis tehdä?

Anonyymi kirjoitti...

Hävettää myöntää, että asuu ränsistyneessä tönössä. Maalia piti tulla pintaan jo viime kesänä. Nyt taas toiveikkaana odotellaan että joko kohta päästään maalaamaan. Olisko kellään vehkeitä millä pääsisi tuonne räystäisiin käsiksi? Voisi vaikka aloittaa jo esirapsuttelut.

Anonyymi kirjoitti...

Kiitos kukkasista! Ne kaunistavat kyläämme ja tuovat iloa jokaiselle!

Anonyymi kirjoitti...

Lähiliikuntapaikalle/leikkikentälle kaivattaisiin roskakoria! Moni on keräillyt roskia ja vienyt mukanaan kotiin, mutta olis se roskis kivampi.

Anonyymi kirjoitti...

Roskakori pitäisi kyllä nyt viimein olla lähiliikunta-alueella. Itse ainakin keräilin tiistaina roskia ja vein ne siihen mökin vieressä olevaan vihreään Sulo-roskapönttöön. (Toivottavasti kukaan ilkimys ei ole jo roskikselle kerennyt ilkivaltaa tehdä...)

Anonyymi kirjoitti...

Roskis saatiin, mukava juttu, mutta nyt terrorismi jatkuu roskista kohti, se löytyy joka päivä eri paikasta, ja tietenkin roskat kaadettuna maahan. Voisiko asiasta jutella esimerkiksi vanhempainyhdistyksen kanssa, voisiko koululaiset vaikka luokittain vuorotellen käydä siivoamassa kenttää? Menisikö oppi perille paremmin itse omia roskia siivotessa? Todella harmillista sabotaasia meidän mahtavaa aluetta kohti.

Anonyymi kirjoitti...

Oiskohan kylällä avantouinnista kiinnostuneita? Vois vaikka rakentaa isokosken kalliomontulle jalassaunan (rilke). Saunamaksuista saatavilla varoilla vois hankkia polttopuut ja jos jää yli niin kyläyhdistyksen tilille. Lämmittämisestä vois huolehtia kukin vuorollaan.Kyseleepi Kyösti!

Anonyymi kirjoitti...

Kyösti: Juttelemme avantouintiasiasta seuraavassa kyläyhdistyksen kokouksessa, palaan asiaan!

Mikäli innokkaita avantoharrastajia lukee tämän viestin, niin kertokaa toki mielipiteenne: olisiko käyttäjiä?

Anonyymi kirjoitti...

Kävin tossa ennen Joulua katsomassa grillikotaa, niin eiköhän ollut nuotiopaikalla lukematon määrä pullojen siruja(korjasin pois). Eikö tuonne kentälle sais suunnattua webbikameraa. Vois vähän hillitä tuota öykkäröintiä.

Anonyymi kirjoitti...

Nyt kun on lunta satanut niin paljon, että pystyy kunnolla hiihtämään, niin eikö voisi vetää ladun Hyttisillalta asti ja tuon kosken ylittää peltoa pitkin.
Ladusta voisi ilmoittaa täällä omalla nettisivulla ja tämä olisi jokavuotinen asia.
Anonyymi

Anonyymi kirjoitti...

Lisäys edelliseen latupyyntöön, että vaikka se alkaisi jokea pitkin Myllynkosken jälkeen, niin sekin olisi tosi hyvä ja ei tarvitsisi lähteä Huhmariin hiintämään.

Anonyymi kirjoitti...

Tänne verkkosivuille vois lisätä Raudaskylässä myytävien / vuokrattavien asuntojen pörssin. Paluumuuttajia, kakkosasuntoa tarvitsevia yms. olisi kuuleman mukaan tulossa, mutta koti/asunto puuttuu.

Anonyymi kirjoitti...

Hei, pitkästä aikaa vierailemassa sivuilla!
Että joku muukin kaipaa avantouintipaikkaa!! Aika pitkään Rilikkeellä pystyi syksyllä uimaan, muutta ois se mahtavaa jos ihan avanto saatais ja lämmin koppi!
Kylän kaunistuksesta tulee viime kesältä 2 asiaa mieleen; Jokisen kohdalla maalattu lato ja hautausmaan liikennejakajassa kauniit kukat! Kun nuo 2 vanhaa kauppaa saatais vielä silmälle miellyttävämmäksi...

Tiina / Kylätoimikunta kirjoitti...

Mukava huomata, että olette löytäneet tämän kanavan kertoa toiveita kyläyhdistykselle.

Avantouintiasiaan tullaan palaamaan ennen seuraavaa uintikautta. Lajin harrastajien toivoisin edelleen miettivän keskuudessaan paljonko käyttäjiä mahdollisella avannolla olisi.

Anonyymi kirjoitti...

Lähiliikunta-alue olisi täydellinen, jos siellä voisi näin helteellä mätkiä lentopalloa hiekalla!

Tiina/ Kylätoimikunta kirjoitti...

Nykyisessä suunnitelmassa ei ole muistaakseni varattu tilaa lentopallokentälle. Juttelen lomien jälkeen kaupungin väen kanssa, josko kentällä olisi tilaa sellaiselle ja voitaisiinko se jossain vaiheessa alueelle toteuttaa.

Arja ja Paavo kirjoitti...

Hienoa kehitystä pienten lasten leikkikenttä ja lähiliikunta-alue! Nyt tulisi löytää myös tilaa nuorille/murrosikäisille, paikka jossa voisi viettää aikaa ilman WEB-kameraa!!

Tiina / Kylätoimikunta kirjoitti...

Lähiviikkoina Raudaskylälle pystytetään frisbeegolfrata. Laji on etenkin nuorten suosiossa, joten toivotaan, että sitä innostuu kokeilemaan mahdollisimman moni.

Lähiliikunta-alueen suunnitelmassa on otettu huomioon eri ikäiset käyttäjät varsin hyvin. Tosin aluehan on vielä hieman kesken. Syksyyn mennessä pitäisi olla valmista :)

ARJA JA PAAVO kirjoitti...

Hei taas!
Nyt olisi varmaan hyvä pysähtyä todella miettimään; missä tämän kylän mopo ikäiset SAAVAT olla. Just poliisi piti ratsian, kun kyläläisiä häritsee mopolla ajaminen. Tulos-ei yhtään laitonta kuljettajaa/mopoa. Nykyään nuoret ei ole yhtä rajoittuneita ystävä piirin suhteen, kavereita on Ylivieskasta, Sievistä ja Nivalasta, ja tämän ikäluokan edustajia on jo Raudaskylällä paljon, joten porukkaa on välillä paljonkin. MISSÄ SAAVAT OLLA??

Tiina / Kylätoimikunta kirjoitti...

Hei vaan!

Hienoa, että kylän nuorten mopot ja ajoluvat olivat kunnossa.

Varsinainen nuorison kokoontumispaikka (siis sisätila) kylältä puuttuu ja sellaiseen eivät rahkeet kyläyhdistyksellä riittä. Keskustasta löytyy tarvittaessa nuorisotila, jossa voi kokoontua.

Uskoisin kuitenkin, että että yksi parhaista kokoontumispaikoista nuorille on oma koti. Mikäli nuorten toiminta on sellaista ettei sitä omien vanhempien lähettyvillä voi tehdä, voi uskoa että toiminta häiritsee myös ulkopuolisia.

Myös ns. yleisillä alueilla kokoontuminen on ihan lain mukaankin luvallista.

Tosin Raudaskylällä esim. koulunpihaa ja lähiliikunta-aluetta on roskattu, rikottu pulloja ja tehty muuta ilkivaltaa. Tällainen toiminta on kiellettyä ja ajattelematonta.

Luultavasti vain pieni joukko nuorista on ilkivallan takana, mutta yölliset käyttäjät ovat kyllä tässä asiassa ns. seurannan alla.

Asiallisesti käyttäytyvät nuoret voivat kuitenkin huoletta käyttää näitä yleisiä alueita kokoontumiseen.

Kuvittelisin, että herkkäunisimpia kovin myöhään iltaan ajoittuva mopoilla ees-taas päristely voi häiritä ja se lienee järjestyslain tarkoittamaa kiellettyä metelöintiä. Kavereiden luo mopolla meno ja paluu sen sijaan ei saisi ketään häiritä.

Kyläyhdistys toivottaa nuoret tervetulleiksi tapahtumiinsa ja ottamaan osaa toimintaan.

Anonyymi kirjoitti...

Onse jännä ku omassa kylässä ei mopollakaan saa ajaa ku heti joku soittaa poliisit ja kotona vaan pitäis erakkona olla!!

Anonyymi kirjoitti...

Kuka nuorista täällä haluaa sitte vanhempana enään asua jos täällä pitäisi sitten omien lasten vaan istua kotona????

Anonyymi kirjoitti...

Parempi se on että ne mopoilijat on siellä sillalla kun urheilukentällä kun lapset pelkää. Mutta taas kun aikuset ja muut käy lenkillä niin on se ärsyttävä mennä siitä ohi!

Anonyymi kirjoitti...

Samaa mieltä,leikkikentällä lapset pelkäävät mopoja.Ja muutenkin ihmettelen,miksi sinne urheilukentälle tullaan kaasuttelemaan mopoilla,kun sinne ei autotkaan saa ajaa.

Anonyymi kirjoitti...

Joo-o..eihän täälä missään näköjään voi rauhassa olla ettei joku oo soittamassa jotaki poliiseja möykkäämään..

Anonyymi kirjoitti...

Missäs me nuoret saadaan sitte olla jos kerta ei saa olla leikkikentällä, sillan lähellä bussipysäkilla, ala-asteen pihalla?? ylivieskaan pitäs vaan lähteä eikä koti kylällä saa ollenkaan viettää aikaa! kuka täällä haluaa enään vanhempana asua. ei kukaan

Anonyymi kirjoitti...

keksikää meille sitten paikka missä voi olla että ei tarvi teijän valittaa KOKO ajan.!!

Anonyymi kirjoitti...

asiasta aivan ulkopulisena; mietin minkä ikäiset lapset on kylätoimikunnan edustajalla? muualla mietitään miten nuoret saisi sosiaalisimmiksi ja keskustelemaan muutenkin kuin netissä, raudaskylällä ongelma päinvaistainen?? miksi "vanhat" miehet saa kookoontua, nuoret ei??

Anonyymi kirjoitti...

jos ei pysty sillan ohi menemään, koska nuoriso ärsyttää siinä niin kiertääkööt isontien kautta...

Anonyymi kirjoitti...

Oma koti paras kokoontumispaikka? varmasti porukat jaksaa kattoa pariakymmentä ihmistä kotonaan "riehumasa ja pulloja rikkomasa"

Anonyymi kirjoitti...

On se oikeesti jännä ku kaikki muut saa tehä mitä ikinä haluaa ja nuoret ei.! kotona pitäs vaan olla. ei minkäänlaista elämää.!!

Anonyymi kirjoitti...

ja poliisit ymmärsi että alle 18 vuotias ei vielä voi ajaa autoa ja että jotku kyläläiset ei sitä käsitä.

Anonyymi kirjoitti...

Raudaskylälle pitää saada joku nuorisotila misä voi olla ilman valituksia ja weppikameroita jne.

Anonyymi kirjoitti...

Miksei ahjolassa pidetä mitään nuorisotoimintaa? Joskus harvoin vanhat ukot käy siellä ryyppäämässä...

Anonyymi kirjoitti...

jos rahkeet ei riiä nuorsotilaan nii olis ees joku paikka missä vois laillisesti olla mopojen kans.

Anonyymi kirjoitti...

joo, ei taida kyläyhdistyksen poppoolla itsellään olla mopoikäisiä poikia tai mopoikä on hyvin, hyvin kaukana. Kai niillä poliiseilla on muutakin tekemistä, kun käydä katsomassa Raudaskylän mopopoikia, puhalluttaisivat vaikka kylän juoppoja.......

Anonyymi kirjoitti...

Ahjolassa riittää mölyä jo nykyisellään, kun "entiset nuoret" ryyppää ja häiritsee melullaan, vielä siitä mopopojat puuttuu riehumasta ja pärisemästä yökaudet

Anonyymi kirjoitti...

Heitän toivomuskaivoon viestin kylän nuorisolle:
Mitä tekemistä ja minkälaisissa tiloissa tahtoisitte? Kaivoon on turha huutaa. Toivoisin viestinne sisältävän suunnitelman ja tahdon toteuttaa suunnitelma. Kylä kuuluu kaikille. Hyvä kun kommentoitte!

Anonyymi kirjoitti...

Semmonen paikka misää saa rauhasa olla ja mopolla ajaa vaikka iliman pakoputkia ettei se ketään häirihe..eikä mihinkään jumalan selän taakse sitäkään paikkaa.

Anonyymi kirjoitti...

semmonen paikka misä voi olla. justiin niiku edellinen kirjottaja sanoo. vielä semmonen mikä on talavella lämmin.

Anonyymi kirjoitti...

Uskoisin, että pojille riittää paikka, jossa saavat luvan kanssa kokoontua. Vaikka vain taivas kattona. Ilman, että joku on ajamassa tiehensä tai soittamassa virkavaltaa paikalle. Tästähän tässä käsittääkseni on kyse ollut koko ajan. Vai mitä sanoo nuoriso??

Anonyymi kirjoitti...

tästä on ollu kyse

Anonyymi kirjoitti...

hommakkaa renten kaupan yläkerta nuorisolle!

Anonyymi kirjoitti...

Tästäpä juuri, mutta nyt kun talvi tulee niin ois se hyvä olla kattoki pään päällä..

Anonyymi kirjoitti...

Se on jo nähty mitä siitä seurasi vaikka oman kylän nuoret sitä eivät tuhonneetkaan. Rikottu koko paikka, sirpaleita ja pissaa pitkin lattioita, polttojälkiä seinässä. Ei vintistä enää viihtyisää saa.

Anonyymi kirjoitti...

Miksei sais? ja ennen oli ennen.

Tiina / Kylätoimikunta kirjoitti...

Mopokeskustelu on jatkunut pitkään ja anonyyminä. Osa viesteistä on ollut varsin kärkkäitä ja jopa henkilökohtaisia. Sellainen ei ole tämän palstan tarkoitus. Tältä erää päätän mopokeskustelun tällä palstalla.

Toistan edelleen, ettei kyläyhdistyksellä ole mahdollisuutta nuoristotilan hankkimiseen. Pitää muistaa, ettei kyseessä ole pelkkä tila vaan myös valvonta yms. asiat pitää olla kunnossa. Yksityisten omistamien kiinteistöjen käytöstä kannattaa kiinnostuneiden olla yhteydessä ko tahoihin.

Rakentavia ideoita otetaan vastaan mielellään. Erityisesti toivotaan panosta ideoiden toteuttamiseen, sillä kylätoimikunnan omat voimavarat ovat rajalliset. Tässä yhteydessä on hyvä paikka välittää kiitokset kylätalkoisiin osallistuneille!

Anonyymi kirjoitti...

Haluaisin sanoa mielipidettävä tähän mopo keskusteluun vaikka se ilmeisesti on jo päätetty mutta kuitenkin. Eikö nuoret saa viettää aikaa missä haluat tai ainakin sellaisessa paikassa missä eivät mielestään häiritse ketään. Ei nuoria voi kieltää elämästä ja tekemästä asioita mistä he nauttivat. Jokainen heistä haluaa tavata kavereita ja viettää aikaa yhdessä, ei nuorta voi istuttaa kotona neljän seinän sisällä, nuoren täytyy saada elää. Jos ei kyläyhdistyksellä kerta ole tarjota nuorille mitään paikkaa niin miksi sitten puuttua siihen missä he ajelevat ja olevat kavereiden kanssa yhdessä. En sano että ilkivaltaa saisi tehdä mutta ei aina kaikkeen ilkivaltaan ole osallisena oman kylän nuoret, heitä tulee muualtakin. Tällaista vaan halusin kommentoida.

Tiina / Kylätoimikunta kirjoitti...

Edellinen kommentti lienee hyvä yhteenveto. Toivotaan ymmärrystä puolin ja toisin.

Missään vaiheessa kyläyhdistys ei ole nuorten kokoontumisia tarkoittanut vastustaa saatikka kieltää. Kuten jo aiemmin kirjoitin yhteisiä alueita kokoontumiseen voi käyttää. Mutta silloin pitää muistaa yleiset järjestyssäännöt.

Ja edelleen (talven pakkasten lähestyessä) toivon, että jokainen nuori voi tavata ystäviään, viettää aikaa yhdessä ja itselleen tärkeiden asioiden parissa myös kotonaan.

Anonyymi kirjoitti...

Miten on sen avantouinnin kanssa tänä talvena?

Anonyymi kirjoitti...

oliko jonaki iltana nuorille joku makkaranpaistojuttu? semmosia kylillä puhutaan

Tiina / Kylätoimikunta kirjoitti...

Nuortenilta on torstaina 12.11. klo 18 Huhmarissa. Tarkemman ilmoituksen löytää tuolta "tulevia tapahtumia" osastolta.

Tervetuloa paikalle kylän nuoret!

Anonyymi kirjoitti...

saako makkaraa jos on Padinkilainen

Tiina Kylätoimikunta kirjoitti...

Saa makkaraa, vaikka olisi Padinkilainenkin. Tervetuloa vaan!

Anonyymi kirjoitti...

Olen ymmärtänyt liikennemerkistä sen verran, että lähiliikunta-alueelle ei ole asiaa autolla eikä MOPOILLA. Tämä jälkimmäinen näyttää olevan ongelma! Mopokeskusteluun viitaten, ottaisitteko nuoret tämän myös huomioon!

Anonyymi kirjoitti...

Hei!

Hieno, että kylällämme on kierrätyspiste ja uusi paikka niille. Ihmettelimme vaan, miksi pisteessä ei ole pahvin ja kartongin keräyspistettä (maitopurkit)? Sille olisi erityisesti tarvetta!

Anonyymi kirjoitti...

Sillonku me oltiin nuaria, niin kokoonnuttiin rilikkeelle, hiekkamontulle, riippusillalle jne. Renten yläkertaki tais joskus olla. Joskus tuli jotai valitusta ja joskus ihan syystäkin, mutta ku pääsääntöisesti osattiin olla asiallisesti, niin ei kellään ollu valittamista. Se vaan ettei kenenkään talojen nurkille pystytetty leiriä, niin ei kellään ollu sanomista.

Asiallisesti ku osaa olla, ja pitää järjen päässä niin kaikki on hyvin.

Anonyymi kirjoitti...

Mitenkä muuten sen avantouintipaikan kohtalo on? Tuli muuten mieleen että ois mahtava saada pururataa tai kävely/pyöräily reittiä jokivarteen. Riippusillalta lähtisi joko vastavirtaan tai myötä. Jommalta kummalta puolelta jokia. Hirviän nättiä seutua olis semmoseen tarkotukseen =)

Anonyymi kirjoitti...

vaa nytpä saa lähiliikunta-alueelle mennä mopolla, ja jopa raktorilla ja autolla :D. Ja se että liikennemerkki kieltää mopolla menemisen nii mopokortin saa läpi vaikka ei osaiskaan moottoriajoneuvolla ajo kielletty merkkiä!!

Anonyymi kirjoitti...

Luokkarekti rahoihinkin on vara laittaa tuhansia euroja, muttei nuorille tinasta neulaa!!

Tiina / Kylätoimikunta kirjoitti...

Tässäpä viimein vastauksia:

JÄTEPISTE:
Suurimmassa osassa jätteiden keräyspisteitä ei ole kartongin/muovin keräyslaatikoita. Niitä löytyy keskustasta isoimpien kauppojen yhteydestä. Toiveita voi toki Vestian suuntaan esittää.

AVANTOUINTI:
Avantouintiasiaan on vastattu tuolla "blogin" puolella. Eli kiinnostuneita ilmoittautui sen verran vähän, ettei kylätoimikunta katsonut järkeväksi ryhtyä tuumasta toimeen. Saunamahdollisuuden järjestäminen olisi ollut myös kovin vaikeaa.

RANTAPOLKU:
Jokivarren polku on kiva idea, se otetaan esille viimeistään kylän kehittämissuunnitelmaa tehtäessä.

LUOKKARETKIKASSA:
Muistuttaisin, että koulun luokkaretkikassaa kartutti Rauskin Porukat ry. eli alakoulun vanhempainyhdistys. Heille tämä on yksi tärkeä toimintamuoto.

NUORET:
Kyläyhdistys pyrkii parhaansa mukaan huomioimaan toiminnassaan eri ikäiset kyläläiset. Esimerkiksi viime vuonna pystyttetty frisbeerata oli suunnattu nimen omaan nuorille. Lisäksi nuorteniltoja on sovittu järjestettäväksi kuukausittain, seuraava jo tämän viikon torstaina (28.1. klo18 Huhmarissa)

Anonyymi kirjoitti...

Onko huhmarissa mahdollisuutta laittaa autoa roikkaan?

Anonyymi kirjoitti...

en tiiä.

Anonyymi kirjoitti...

Taas kun kesä on tullut, kauppojen seutu ahdistaa. Tai juuri se asumaton kauppa! Mitenhän asian saisi etenemään?

Anonyymi kirjoitti...

Hei,
sama ahdistus mielessä...eikö vanhalle Osulalle voi kukaan mitään? Ankeaa...ja surullista.

Anonyymi kirjoitti...

Kertokaa blogissa paikallista kansanperinnettä. Raudaskylällä on myöskin useita tunnettuja kummitustaloja (itse Raudaskylän opistollakin väitetään kummittelevan) ja 70-luvulla uutisoitiin katoavasta liftarista. Ufohavaintojakin Raudaskylältä on raportoitu jo 20-luvulta. Kylätoimikunnassakin on tiettävästi henkilöitä, joilla pitäisi olla paikallinen kansanperinne hallussa. ;)

Anonyymi kirjoitti...

Hei, frisbeegolffi rata on erinomainen, mutta heittoalustoille voisi tehdä jotain. Ainakin 4-väylän entinen iso sepeli oli hyvä, nyttemmin siihen on tuotu hienoa hiekkaa. Pitkä ylämäkiheitto on vaikea muutenkin niin hiekka tekee siitä vielä vaikeamman.

myös heittolankkujen tekstit ovat kovasti kulahtaneet.

ps. onko uimalammen (väylä 5) tyhjennystä tiedossa? siellä olisi muutama kiekko =)

Tiina / Kylätoimikunta kirjoitti...

Heittopaikkojen kunnostamista on mietitty. Jonkin aikaa rataa halutaan tarkoituksella ennen sitä kuitenkin pelata, että rata löytää lopullisen muotonsa.

Tässä asiassa heittäisin mielelläni palloa sinne harrastajien suuntaan. Ideoikaa yhdessä minkälaiset heittopaikat olisivat parhaat tälle radalle. Voidaan järkätä talkoot ja radan ylläpitäjät voivat hankkia tarvikkeet.

Lammen tyhjennyssuunnitelmia ei ikävä kyllä ole tiedossa. Siellä on tosiaan varmasti kiekko poikineen :) Minkähänlainen harava onkihommiin olisi paras? Joku on ehdottanut verkkoakin.

Löytökiekkoja puskista löytyy aina silloin tällöin. Ne on laitettu radan alussa olevaan postilaatikkoon ja viestillä ilmoitettu jos kiekossa on numero.

Anonyymi kirjoitti...

Eikö tietä rilkkeelle voisi lanata??
Tie lammikoita täynnä.

Anonyymi kirjoitti...

Lohimontuillakin olisi kiva retkeillä , jos siellä olisi siistimpää ja vaikka vessa, laavuja, parempi tie mm.

Anonyymi kirjoitti...

Naisten piiri Raudaskylälle!
Televisiossa yhtenä maanantai-iltana esiteltiin Helsingissä toimiva muutaman naisen käsityöpiiri, missä he kutoivat nuttuja Etiopian sairaaloille. Siellä naiset saavat lapselleen tällaisen nutun, kun tulevat synnyttämään sairaalaan pois kodin alkeellisista oloista.
Samoin Oulu-radiossa kerrottiin, että voi kutoa sukkia Kainuun prikaatille ja sukkalangat saa sieltä tilata.
Eikö tällainen käsityökerho olisi
mukava ja varmasti opisto antaisi tilan käyttöön ja mikseipä kahvikin maistuisi.
Varmasti löytyisi naisia!

Tiiina / Kylätoimikunta kirjoitti...

Kiitos kivasta ideasta (naisten käsityöpiiri). Keskustelimme siitä kylätoimikunnan kokouksessa. Tiloja tosiaan olisi, mahdollista olisi myös kokoontua Raudaskosken koulun kerhotilassa.

Jos vaikka asian esittäjä ottaisi tarkemmin yhteyttä kylätoimikunnan edustajiin, niin voitaisiin katsoa tarkemmin ajankohtaa yms. Yhteydenotto voi olla vaikka sähköpostilla (raudaskyla@gmail.com)

Anonyymi kirjoitti...

Joo hei vaan.
Tuota rupesin kyseleen ko joskus puhuttiin niistä salivuoroista Rauskin nuorille niin millonhan ne on tulosa??

Anonyymi kirjoitti...

Joo olis khyll tosi kiva saaja se salivuoro. :)

Tiina / Kylätoimikunta kirjoitti...

Hei vaan!

Salivuoroasiaan vastailinkin jo tuonne kansalaisopiston kursseja koskevaan tekstiin, koska sitä oli siellä kysytty.

Nuorten salivuorostakin viime kokouksessa keskusteltiin. Rättyän Mikko lupautui yhdyshenkilöksi, voitte ottaa Mikkoon yhteyttä vaikka puhelimella: 040 5924 615.

Pyytäisinkin, että te nuoret keräätte ylös nimilistaa ja sopivia aikoja. Toki järjestetään vuoro, kun innostusta on!

Anonyymi kirjoitti...

Onko sitä kaukalon jäädyttämistä letkulla opiston hanasta- rojektia
menty yhtään läpi .olis kiva ku sais käydä joku jäädyttämässä sitä, kun kaupungin miehillä menee turhaan niin hyviä pakkasia ku sitä voisi käydä jäädyttämässä aikasemminkin.

Pentti kirjoitti...

Kalajoen varteen, pohjoispuolelle, voisi tehdä kävely- / pyöräilytien riippusillalta - Hyttisillalle saakka. Ko. tie sijoittuisi aivan jokivarteen. Entisen myllyn kohdalla tie sijoittuisi, joen ja myllykanavan väliin. Myllykanavan väliseen alueeseen voisi rakentaa laavun, tai jnkn muun levähdys- / ihailukohteen, jossa voisi kuunnella kosken kohinaa ja ihailla paikan kauneutta.

Tiina / Kylätoimikunta kirjoitti...

Kaukalon jäädyttämisestä on keskusteltu, mutta kunnon välineiden puutteessa, päädyimme hoputtamaan kaupunkia. Ja nythän kaukalossa onkin jo jää. Lumenaurauksessa kyläläiset ovat apuna, sillä kaupungin puolesta lumitraktorit liikkuvat vasta, kun lunta on aika paksusti.

Kiitos Pentti jokirantatoiveesta. Jonkinlaista suunnitelmaa jokirantapolkujen raivaamiseksi on jo ideoitu. Uskoisin, että ensi kesänä tämä toive toteutuu ainakin osittain. Tiedotamme tarkemmin lähitulevaisuudessa!

Anonyymi kirjoitti...

Minä näkisin vanhassa kaupparakennuksessa kirpputori-kahvilan! Tapaamispaikka ja kierrätys yhdellä iskulla. Laittaisin itse sellaisen yrityksen pystyyn, jos olisi rahaa ja aikaa. Mahtava sijainti.
Ilmottaudun nyt jo vapaaehtoiseksi töihin, jos idea saa tulta!

elina kirjoitti...

Eikö nuoriso voisi kokoontua sinne nuorisoseuran talolle, enimmäkseen se tyhjillään taitaa olla. Siinä olisi keskeinen paikka. Enkä usko kenenkään olevan niin tyhmä, että intoutuisi paikkoja särkemään, jos ja kun viimeinkin katto pään päälle löytyy. Varmaan nuoriso katsoisi toistensa perään siinä samalla ja pystyisi vastaamaan paikan kunnosta. Vastuuhenkilöt valitsisivat joukostaan.

elina kirjoitti...

Yritin kyllä nimellä laittaa tuon kirpputori-kahvila-ideankin, mutta meni jostain syystä anonyyminä. Kalajoen rantaan saisi kyllä laittaa pari makkaranpaistopaikkaa ja mielellään laavunkin. Jokirannassa olisi kiva kulkea, eli polkua sinne vaan.

Anonyymi kirjoitti...

Raudaskylällä tiet auraamatta tänäänkin vielä iltapäivällä. Autolla ei meinaa päästä eteenpäin. Kamalat palteet isontien varsilla. Opistonmäki lumessa , ei kävelylenkitkään auki.

Anonyymi kirjoitti...

Raudaskylän kosseille olis mukava saada jonkilainen crossirata vaikkapa jokirantaan. saisivat mopoinensa ja mönkijöinensä päristellä siellä, niin ei tarvisi kylän keskustassa kaasutella häiritsemässä muita.

Anonyymi kirjoitti...

Raudaskylän kosseille olis mukava saada jonkilainen crossirata vaikkapa jokirantaan. saisivat mopoinensa ja mönkijöinensä päristellä siellä, niin ei tarvisi kylän keskustassa kaasutella häiritsemässä muita.

Anonyymi kirjoitti...

Vanhat kuvat osioon vanhoja luokkakuvia, vaikka vuosikymmen teemoin?Olisiko kiinnostusta?Tai miksei muitakin teemoja...Kuvia nyt aika vähän.

Anonyymi kirjoitti...

nii tuosta crossirata- ehdotuksesta vastauksia?

Tiina / Kylätoimikunta kirjoitti...

Crossiradasta on kyllä alustavasti juteltu. Sopivaa paikkaakin hieman miettittiin.

Sopisiko, että te nuoret miettisitte asiaa porukalla: minkälainen paikan tulisi olla, minkälaista hoitoa se vaatii, mitä voitte itse tehdä alueen kunnostamiseksi...?

Kyläyhdistys voisi puolestaan olla yhteydessä maanomistajiin ja miettiä sopivaa paikkaa.

Sen jälkeen voitaisiin yhdessä sopia kuinka mennään asiassa eteenpäin!

Vanhat valokuvat osioon olisi tosiaan kiva saada vaikka luokkakuvia. Kiitos mukavasta ideasta. Jos sinulta löytyy vanha luokkakuva ja voit sen skannata, lähetä se viestillä: raudaskyla@gmail.com niin julkaisemme mielellämme!

elina kirjoitti...

Lintutorni jokirantaan!Eilen kiikaroitiin happipadon alapuolella suokukkoja, kyllä ovat upeita! Lintuja oli iso parvi, ainakin sata ja varmaan muitakin lintuja oli joukossa, en vaan tunnista kaikkia. Löytyykö kylältä lintuharrastajia? Lintutorni olisi myös kiva retkeilykohde. Ei ole turhan montaa lintutornia ylivieskan alueella muutenkaan, olisi Raudaskylä edelläkävijä tässäkin asiassa!

elina kirjoitti...

Vanhat kaupat pitäisi kunnostaa. Ne voivat olla kylän komistus, ei kauhistus! Ei ole kiva katsoa rakennusten rapistumista noin keskeisillä paikoilla.

Anonyymi kirjoitti...

Isokosken Rilkkeelle olis nuorison mielestä kivaa saada jonkun näköinen hyppytorni. vaikka asia ei kuulu Raudaskylälle voitas asiaa harkita ,mielestäni Isollakoskella ei ole omaa blogisivua.

Anonyymi kirjoitti...

Hei,
eikö hautausmaan liittymään enää saada kukkaistutusta? Pitkät ruohot vain rehottavat. Kukat ilahduttivat kovasti toissa kesänä :)

Näin kesällä tuo kauppojen seutu "ahdistaa", eikö vanhalle osulalle mahdeta mitään? Makasiinista on katto pudonnut, erittäin vaarallista! Missä on omistajan vastuu?

Anonyymi kirjoitti...

Kierrrätämmä jätteitä...omalta kylältä löytyy kyllä tyhjennyspiste, jossa on metalli, lasi ja keräyspaperi...MIKSI muovia eikä keräyspahvia ole samassa paikassa Opistontiellä??? Meillä niitä tulee ainakin kaikista eniten. Kauppareissulla kyllä jätteet kulkeutuvat keskustaan, mutta harva se kerta kyseiset lootat ovat ylitäynnä mm. Kärkkäisellä, Cittarissa ja Halpa-Hallissa. Ohi kulkiessani katsoin Opistontien keräyspistettä, siinä olisi tilaa vielä kahdelle pöntölle. Eikö tämä olisi mahdollista näin suurelle kylälle. Voisiko kyläyhdistys tehdä Vestialle aloitteen?

Anonyymi kirjoitti...

Tuohon edelliseen vielä...voisiko myös Opisto olla vaikuttamassa asiaan...eikös se nimittäin mainosta kestävää kehitystä?

Anonyymi kirjoitti...

Sekä viime että edellisellä viikolla sai tympääntyä kun yritti vielä muovi- ja pahvijätteitä keskustan kierrätyspisteisiin. Ne olivat ylitäynnä. Voikohan tälle yllä olevalle toivomukselle tehdä tätä kautta mitään?

Tiina / Kylätoimikunta kirjoitti...

Tässä hieman palautetta:

Kukkien kastelu oli aika ongelmallista, vapaaehtoisia ei oikein löytynyt ja se jäi yksien harteille. Mielellämme kukkia laitamme, jos kastelijoita löytyy rinkiin enemmän kuin 1 tai 2.

Keräysastiat:
Laitoin kysymyksen Vestian suuntaan: kuinka asiassa kannattaa edetä, jotta keräysastiat saataisiin. Hieman vain pelkään, että syy on tässä: odotetaan lähialueen jätteenpolttolaitosten valmistumista. Kerron Vestian vastauksen ja jos on toivoa, tartumme toimeen. Ei olisi ensimmäinen eikä viimeinen asia jonka tueksi adressia kerätään.

Rilkkeen hyppytorni:
Rilkkeen alueella haasteena on useat maanomistajat. Ei ole täysin selvää kuka voi antaa luvan ko. rakennelmille. Mutta siis: kyläyhdistys on kyllä periaatteessa valmis olemaan mukana. Otamme esille kokouksissa.

Lintutorni:
Kiva idea. Sopisi hyvin ajatukseen joen virkistyskäytön tehostamisesta. Otamme tämänkin kokouksissa esille.

Anonyymi kirjoitti...

Hei! Näin sateisena syksynä on tullut monesti mieleen saataisiinko Raudaskoskentien linja-auto pysäkeille (2kpl+kaupojen kohdat?)katokselliset suojat koululaisille ym.odottelijoille? Ehkä pysyisivät ehjinä,kun "töhrijäikäiset" niistä itse hyötyisivät.

Tiina / Kylätoimikunta kirjoitti...

Kysyin tuota muovinkeräysasiaa Vestialta, tässä vastaus:

"Hyviä uutisia! Ensi vuoden aikana alkaa poltettavan jätteen keräys eli muovit ja kartongit haetaan suoraan kotoa. Toimitamme ne jätevoimalaan, jossa niistä saadaan lämpöä ja sähköä. Poltettavan jätteen keräys vähentää merkittäväs...ti myös kaatopaikalle menevän jätteen määrää, sillä poltettavaan lajitellaan lähes kaikki kodin tavalliset jokapäiväiset roskat. Vain sellaiset, joihin ei tuli ota (esim. posliini) tai joita ei voi ominaisuuksiensa takia polttaa (esim. pvc-muovi, lasikuitu), menee jatkossa kaatopaikalle."

Tarkempia ohjeita siitä miten homma käytännössä toimii saamme varmasti Vestian suunnalta.

Anonyymi kirjoitti...

Viime aikoina on Suomi-Expres ohjelmassa moitittu Neuvostosotiladen hautapaikkojen huonosta hoidosta tai hoitamattomuudesta. Kylätoimikunta voisi ottaa yhteyttä kyseiseen ohjelmaan ja kertoa miten asia on hoidettu Raudaskylässä. Ei tule liian yksipuolinen kuva koko Suomen tilanteesta.

Anonyymi kirjoitti...

Nuorten miesten moottoriurheilu kyläteillä ja liikunta-alueella on riski niin kuskeille itselleen kuin varsinkin sivullisille kulkijoille. Ojaan on pitänyt välillä väistää, ja lasten puolesta hirvittää varsinkin näillä keleillä. Kaiken huippuna traktorit - annetaanko niitä tosiaan kosseille laikkikaluiksi? Isoilla koneilla voi tulla pahaa jälkeä niinkuin äskettäin on saatu todistaa.
Mitähän voitaisiin tehdä, jotta kylän raitit saataisiin turvallisemmiksi jalankulkijoiden/ pienten lastenkin kulkea?

Anonyymi kirjoitti...

Olisiko opiston monttua mahdollista täyttää? kukahan siitä vastaa? Pelottaa lasten puolesta, kun näyttää olevan niin kiinnostava leikkipaikka...

Tiina / Kylätoimikunta kirjoitti...

Välitin pyynnön montun täyttämisestä edelleen Opiston väelle.¨

Anonyymi kirjoitti...

Kiitos paljon!:)

Anonyymi kirjoitti...

Viime vuonna kysyttiin toteuisiko rilkkeen hyppytorni- hanke. onko asiasta puhuttu ja milloin se voisi toteutua? Silloin sanottiin että kesällä 2012, pitääkö tämä vielä paikkansa, talkoolaisia varmasti löytyy ainakin nuorisoa.

Anonyymi kirjoitti...

Hei,
esittäisin toivomuksen kesäkukkien laittoon hautausmaan liittymään. Uskoisin kastelijoita löytyvän omalta kylältä, koska hautausmaa vieressä ja vesipiste lähellä. Kukat toivat aikoinaan iloa kyläläisten silmälle sekä useille turisteille, joita kesän aikana ajelee kyläraitilla, katsomassa entisiä koulupolkuja, puhumatttakaan musiikkileiriläisistä ympäri suomen.
Siitäpä tulikin mieleen,kauppojen seutu, onko mitään keinoa kenelläkään puuttua niihin? Osuuskaupan makasiinin katto on puoleksi pudonnut ja on tosi vaarallinen alue ajatellen lapsia. Mihin täytyisi olla yhteydessä, että asia korjantuu?????

Anonyymi kirjoitti...

Kukkia kyllä kaipasin kun eilen kylällä liikuskelin.Ilahduttaisi monta kulkijaa. Orvokit olisi edullisia ja ei kaipaa hoitoakaan kovasti. Vielä on kesää jäljellä..

Anonyymi kirjoitti...

Kiitos sinulle, joka olet laittanut kauniit syyskukat hautausmaan liittymään :)!
Toivottavasti kyläyhdistys tsemppaa ensi kesänä, että saadaan joka liittymään kauniit kesäkukat.Kastelijoita kyllä riittää.
Kesälomalla ajaessa paljon pienimmissäkin kylissä sai ihastella ohiajaessa kauniita kukkasia, eiköhän tsempata ensi kesänä!

Anonyymi kirjoitti...

Onkohan vuosi sitten jätettyä ehdotusta katoksellisista linja-auto pysäkeistä edennyt minnekkään? Ois taas ajankohtaista, kun koulutkin ovat alkaneet.

Jaana kirjoitti...

Otetaan tämä käsittelyyn seuraavassa kyläyhdistyksen hallituksen kokouksessa, joka on kylläkin vasta ensi vuonna. Näin Posiolla käydessäni kesällä linja-autopysäkeilä oikein nättejä katoksia, mietin oliskohan mahdollista saa omalle kylällekin..

Jaana kirjoitti...

Kesäkukat saatiin tänä kesänä, ja kastelijoitakin taisi riittää kivasti koko kesälle. Kiitos kaikille osallistuneille!

Anonyymi kirjoitti...

Riippusillan alla kulkevat vaijerit ovat talvsaikaan jäälläliikkujille melkoinen vaara. Ovat todella matalalla ja saattaa helposti tarttua kelkkailijan kaulaan. oisko mahollista poistaa nämä vaijerit, ettei satu vahinkoa. mielestäni vaijeireilla ei ole mitään virkaa kun olen käynyt katsomassa.

Jaana kirjoitti...

Vaijereita ei ole mahdollista poistaa. Ne ovat olennainen osa sillan rakennetta, ja estävät sillan keinumista tuulella ja suojaavat muutenvaan heiluttelijoilta.
Ehkä jonkin asteinen kiristäminen vois olla mahdollista, mutta se pitää selvittää vielä muualta.

Anonyymi kirjoitti...

Onko Raudaskylällä luontopolkuja? Onko niistä opasteita/reittikarttoja jossain?

Anonyymi kirjoitti...

Kyläläiset voisivat järjestää saman tyylisen tapahtuman kuin wanhawoima. Vanhoja autoja, traktoreita sekä maamattoreita. Moottoripyöriä ja mopoja sekä Rompetorin vaikkapa Ahjolan pellolle.