lauantaina, toukokuuta 22, 2010

Raudaskylän kyläsuunnitelma 2010-2015

Kesän korvalla valmistui tärkeä paperi: Raudaskylän kyläsuunnitelma vuosiksi 2010-2015. Alla hieman tarkempaa tietoa siitä, minkälainen esitys kyläsuunnitelma on.

Kyläsuunnitelma on yhteenveto kylän yhteisistä päämääristä. Kyläsuunnitelman tavoitteena on aktivoida kyläläiset kehittämään omaa kyläänsä yhdessä. Kyläsuunnitelman avulla pyritään entisestään jäntevöittämään Raudaskylän hyväksi tehtävää työtä sekä lisäämään työn suunnitelmallisuutta ja pitkäjänteisyyttä.

Kyläsuunnitelmaa ovat olleet mukana laatimassa kyläyhdistys, koulun vanhempainyhdistys, Opiston ja Ahjolan väki sekä Kipinää kylille -hankkeen Miia Latvala. Työtä on tehty yhdessä ja apuun on pyydetty kaikki kyläläiset: jokaiselle on annettu mahdollisuus kertoa oma mielipide postilaatikkotiedotteen tai kylän nettisivujen kautta.

Suunnitelmaan kuuluu kattava taustaosuus, jossa esitellään Raudaskylän maisemaa, historiaa ja kylän nykytilaa. Kylän tilannetta analysoimalla on etsitty kehityskohteita. Johtopäätöksissä sovitaan yhteistyön muodoista, tiedottamisesta ja kehitystoiminnan painopisteistä tuleville vuosille. Suunni-telma ei kuitenkaan ole kiveen hakattu paperi: sen on tarkoitus elää ja muotoutua ajan kuluessa ja kylän kehittyessä.

Koko suunnitelma avautuu tämän linkin takaa.
Toivottavasti mahdollisimman moni tutustuu suunnitelmaan, kertoo mielipiteensä ja esittää myös kehitysideoita.

Ei kommentteja: