sunnuntaina, toukokuuta 23, 2010

Rauskin puiston avajaisjuhla

Lauantaina 22.5. klo 13-15 vietettiin lähiliikunta-alue Rauskin puiston avajaisia kauniissa ja aurinkoisessa säässä.

Kaisa Haapakoski

Juhlan aluksi Fröbelin palikoiden "Pää-olkapää-peppu-polvet-varpaat" -laululla lämmiteltiin lihakset ja nostettiin hymyä huulille. Avajaispuheenvuorot pitivät Teknisten palveluiden lautakunnan puheenjohtaja Kaisa Haapakoski ja Raudaskosken koulun rehtori Esa Salminen. Puheenvuoroissa käytiin läpi alueen rakennusprojektin kulkua ja alueen monipuolisuutta, mutta kannustettiin myös yhteen hiileen puhaltamiseen, alueen ahkeraan käyttöön ja kunnossapitämiseen. Eli nyt kun hieno alue on saatu, pidetään siitä yhdessä huolta ja puututaan mahdolliseen häiriöihin. Puheenvuorojen jälkeen julkaistiin vielä Raudaskylän kyläsuunnitelma.


Seuraavaksi juhlaväki pääsi itse testaamaan alueen monipuolisuutta. Eri urheilulajeja kokeilemalla pystyi osallistumaan arvontaan. Vaihtoehtoina olivat boccia, frisbeegolf, ilmaveivaus, jalkapallo, koripallo, pesäpallo ja suunnistus. Lajeja kokeiltiinkin ahkerasti ja arpalipukkeita palautettiin yli 80 kappaletta. Suosituimmaksi lajiksi osoittautui koripallo. Jalkapallo ja ilmaveivaus seurasivat jaetulla kakkostilalla. Toivottavasti jokunen kipinä uutta lajia kohtaan syttyi!

Koululaiset juoksuttivat opettajia ja vanhempainyhdistyksen väkeä katujalkapallossa. Yleisö pääsi seuraamaan peliä aivan mainion selostuksen avulla. Oppilaat voittivat pelin maalein 1-0. Kaikessa tässä liikkumisessa syntynyttä energiavajetta paikattiin donitseilla, mehulla ja kahvilla.

Juhlan päätteeksi arvottiin vielä palkinnot ja käynnistettiin Löytyn, Padingin ja Raudaskylän välinen pyöräilykampanja. Koululaiset olivat ideoineet nimeä lähiliikunta-alueelle. Monen hyvän ehdokkaan joukosta nimeksi valittiin: Rauskin puisto.

Erityiskiitokset juhlajärjestelyiden sujumisesta Rauskin porukoille, Raudaskosken koulun opettajille ja oppilaille, jotka tulivat paikalle isolla joukolla ja vastasivat monen lajin esittelypisteestä. Kiitos myös boccia ja frisbeegolffia esitelleille lajin harrastajille ja kahvituksen toimivuudesta Erä-Jorman kodalle ja kahvituksesta vastanneille henkilöille. Kiitos Padingin ja Löytyn kylille osallistumisesta ja löyttyläisille kiitos vielä pallolahjasta. Tiedotamme täällä pian missä palloja säilytetään.
Ja ennen kaikkea: Kiitos kaikille juhlavieraille!

4 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

kivat pippalot!

Anonyymi kirjoitti...

ja hyvin järjestetty! Kiitos!

Anonyymi kirjoitti...

Tosi kiva tapahtuma. Harmillisen vähän väkeä!

Anonyymi kirjoitti...

Niinpä, harmillisen vähän väkeä, mutta muuten mukavata.