Kylätalo Ahjola

Kesällä 2008 joukko ”entisiä nuoria” sai idean pelastaa ränsistynyt nuorisoseurantalo ennen kuin olisi ollut jo liian myöhäistä. Saman syksyn aikana perustettiin neljän henkilön voimin (Tero Kahlos, Vesa Päivärinta, Jari Seppälä ja Jarmo Seppälä) Raudaskylän Ahjolan Ystävät ry. ja Ahjolan kiinteistö hankittiin yhdistykselle. Tarkoituksena on tehdä talosta koko kylän kohtauspaikka. Yhdistys on aloittanut massiivisen kunnostusurakan. Yhdistys rahoittaa toimintaansa kannatusjäsenmaksuilla ja paikallisten yritysten tuella.

Tapahtumat Ahjolassa ovat vuosien saatossa keränneet väkeä sankoin joukoin tutustumaan myös Ahjolaan. Raudaskylän opiston kanssa toteutettu pop- ja groove musiikkileirin opettajakonsertti keräsi kehuja paitsi soittajilta, myös yleisöltä. Ahjola on viime aikoina ollut myös suosittu yksityistilaisuuksien, syntymäpäivien ja vaikkapa kirpputorin näyttämönä.

Kyläyhdistys on sittemmin ostanut itselleen Ahjolan v2020. Talon kunnostusta on tarkoitus jatkaa, ja erilaisia harrastustoimintoja kehittämällä tehdä Ahjolasta myös kylän nuorisoa palveleva paikka.

Aholan vuokraus on mahdollista, tarkista varaukset tästä linkistä: Varauskalenteri

  • Hinta 50€/vuorokausi ja 100e/viikonloppu ja 2,5e/tunti.
  • Luovutettava siivottuna
  • Astioita voi kysellä maanmiesseuralta
  • Lisätietoja ja varauksen voi saada kyläyhdistyksen sähköpostilla raudaskyla@gmail.com

Ei kommentteja: