perjantaina, helmikuuta 05, 2021

Koodausopetusta Raudaskylällä

Raudaskylän kyläyhdistys veti  yhdessä kyläläisen koodauksen ammattilaisen Jaana Seppälän (=Datasepän koodikoulu) kanssa Koodikouluhankkeen 7-15 vuotiaille Raudaskosken alakoululla vuosina 2015-2016. Hankkeen sisältö löytyy  täältä: https://rauskinkoodikoulu.wordpress.com/

Hankkeesta hyötyivät oman kyläkoulun lisäksi Nivalan, Sievin ja Ylivieskan keskustan alakoulut, koska heillekin käytiin järjestämässä tutustumista koodaukseen hankkeen aikana. 

Koodikoulu poiki lisäksi koodikerhoja Raudaskosken koululle. Ja koodauspäiviä vuosille 2017, 2018 ja 2019.

Kyläyhdistys ja Datasepän koodikoulu tekivät aloitteen koodileirien järjestämisestä Opistolla, joka tarttuikin ideaan hanakasti. Vuosina 2016, 2017 ja 2018 järjestetiin koodileirejä Opistolla 7-13 vuotiaille. 

Nyt tänä vuonna 2020 Opistolla alkaa koodarilinja, joka ei kuitenkaan ole kyläyhdistyksen aikaansaama, mutta aktiivitoimijat uskovat Rauskinkoodikoululla olleen tätä edistävä vaikutus!

Lisää Opiston koodarilinjasta täältä: 
"Opistovuosi oppivelvollisille eli peruskoulun päättäneille alle 18-vuotiaille ennen lukiota tai amista. Ohjelmointia, elämäntaitoja ja mahdollisuus peruskoulun arvosanojen korottamiseen tai lukio-opintoihin."

 https://rko.fi/opiskelu/koodarilinjaEi kommentteja: