maanantaina, toukokuuta 23, 2016

Kesäajan tapahtumia Raudaskylällä 2016

Riippusillalla tapahtuu
Ylivieskan latu ry. järjestää toiminnallisen illan Raudaskylän riippusillalla 8.6. klo 18 - 20. Osallistujat saavat kokeilla Ladun kanootteja, Sup-lautoja yms. joessa, ja samalla kylän uusi laituri otetaan yleiseen käyttöön. Myös lintutornilla voi käydä kiikaroimassa samalla reissulla - siellä voi nähdä isokoskelon, telkkiä, sorsia, harvinaisen meriharakkan tai vaikka kuulla kaulushaikaran puhaltelua.. Kylätoimikunta keittelee tulipaikalla nokipannukahvit (vapaaehtoinen kahvimaksu).

Tiilitehdas vierailu yleisölle
Raudaskylän ja lähialueen asukkaat ovat tervetulleita vierailulle Tiilitehtaalle 9.6.2016 klo 9 – 13 välisenä aikana. Opastetun kierroksen lisäksi on tarjolla pullakahvit!

Juhannus
Kylätoimikunta polttaa Raudaskylän Juhannuskokon riippusillan lähettyvillä joessa 24.6.2016 alkaen klo 21. Osallistuminen Löytyn kyläyhdistyksen organisoimaan Vanhat kulkimet- ajeluun juhannuksena on myös suunnitteilla. Näiden toteutumisesta ja aikatauluista tiedotetaan lähempänä ajankohtaa (säävaraus).

Pyöräilykampanja
Tänä vuonna pyöräilemme Raudaskylän ja Isokosken raitilla. Kampanjan tarkoitus on kannustaa kyläläisiä – nuoria ja vanhoja – liikkumaan. Pyöräilijät merkitsevät oman nimensä ja päivämäärän kuntovihkoon reitin varrella, ja osallistujien kesken arvotaan pieniä palkintoja. Kuntovihko löytyy Säilyntien varresta postilaatikosta, jossa on kampanjasta kertovat merkinnät. Kampanja alkaa juhannuspäivästä 25.6. klo ja päättyy heinäkuun loppuun 31.7. klo 24:00.

Kotiseutuviikon pääjuhla Ahjolassa
Viime kesänä kylätoimikunnan puheenjohtaja Reino vastaanotti Vähäkankaalla viestiveneen. Vene luovutetaan merkkinä siitä, kuka järjestään seuraavan vuoden kotiseutuviikon pääjuhlan. Juhlan paikkana on Ahjola, ja ajankohta on sunnuntai 7.8.2016 klo 13-15 (kahvitus alkaa klo 12). Ohjelmassa on puheita, kuoro- ja musiikkiesityksiä. Lopuksi kaikki kiinnostuneet ovat tervetulleita opastetulle Raudaskylä- kävelykierrokselle (Pekan pirtti – Venäläisten hautausmaa – Opisto – Rauskin puisto – Riippusilta).  

Onkikilpailu/ Haukikuninkuus 2016
Tänä vuonna haukikuninkuus järjestetään yksipäiväisenä tapahtumana. Ohjelmassa
on myös onkikilpailu, josta sarjoja löytyy kaiken ikäisille. Palkintoina on pientä kalastukseen liittyvää
tavaraa ja tietysti kiertopalkinto Haukikuninkuus- kisan voittajalle.  Kalastustapahtuman ajankohta
on loppukesästä, joten seuraa ilmoittelua.

Talkoorinki
Kylätoimikunta on viritellyt ajatusta TALKOORINGISTÄ. Rinkiläisiä kysytään tarvittaessa taitojensa mukaan talkoisiin. Tämä on loistava tapa auttaa ja tutustua samalla muihin kyläläisiin. Ottakaa rohkeasti yhteyttä, jos vapaaehtoishommat kiinnostavat! Kylätoimikunnalle voi myös ilmoittaa tehtäviä, joihin tarvitsee apua: raudaskyla@gmail.com tai 0440- 558 846.

Ei kommentteja: