sunnuntaina, marraskuuta 01, 2015

Ilkivaltaa Raudaskylän kristillisellä opistolla

Tapahtui Raudaskylällä 30.10.2015:
http://www.kaleva.fi/uutiset/pohjois-suomi/turvapaikanhakijoiden-opiston-sytytysyrityksessa-kaytettiin-polttopulloja-teko-tallentui-valvontakameraan/710976/


Raudaskylän asukkaan Facebook- tilapäivitys tältä päivältä 1.11.2015:
"Muutettiin Raudaskylälle reilut kymmenen vuotta sitten. Ihan kuin kotiin olisi tullut, vaikkei aiempia siteitä tänne ollutkaan. Opiston ansiosta täällä on aina ollut monenlaista tulijaa ja lähtijää, erilaisia ihmisiä läheltä ja kaukaa. Körttejä, ateisteja, sotavankeja, opiskelijoita, muusikoita, turvapaikanhakijoita. Kaikille on ollut tilaa.
Ehkäpä siksikin kylä elää ja kasvaa. Koulu täyttyy lapsista, harrastusmahdollisuuksia on laidasta laitaan, uusia ideoita otetaan vastaan ja asioita tehdään yhdessä. Uusimmat tulijatkin ovat jo ehtineet potkimaan palloa lasten kanssa, vaikkei yhteistä kieltäkään vielä ole.
Sitten tulee joku sähläämään polttopullojen kanssa. Oli kimmoke mikä hyvänsä, niin kyllä se tuntuu loukkaukselta ei vain opistoa vaan koko kylää, sen ihmisiä ja historiaa kohtaan. Täällä on osattu elää yhdessä ja pitää toisista huolta, antaa sen jatkua vastakin."

Kylätoimikunta yhtyy näihin Hannan sanoihin ja varmasti hyvin moni kyläläinen. Kiitos Hanna näistä sanoista!

Ei kommentteja: