torstaina, lokakuuta 17, 2013

Rauskin Porukoiden kokouskuulumisia lyhykäisesti..

Vuosikokouksessa 26.9.2013,
-valittiin hallituksen puheenjohtajaksi Jaana Marjakangas, ja muiksi hallituksen jäseniksi Teija Ruuska, Teija Päivärinta, Saija Laapotti, Anne Niemi, Jukka Pekka Nummela ja Kimmo Autiola, ja varajäseniksi Leena Löytynoja ja Heidi Vuolteenaho. Toiminnantarkastajaksi valittiin Anitta Jylkkä.

-Kuultiin vuosikertomus toimintavuodesta 2012-13:
Yhdistys tuki koulun kevätretkiä 4556 eurolla, ja lahjoitti xylitol -pastillit oppilaille koko lukuvuodeksi. Koulun hiihtokilpailuihin yhdistys lahjoitti mitalit ja karkkipussit.
Yhdistys keräsi varoja myymällä Kala-Kallen Savulohilätkiä, Pilkkoset sukkia ja karkkirasioita yhteistyössä oppilaiden ja vanhempien kanssa. Lisäksi rahaa saatiin tapahtumien kahvituksilla ja lipunmyynnillä, kioskimyynnillä, arpoja myymällä, makkaranmyynnillä, jäsenmaksuja keräämällä ja olemalla liilenteenohjaus apuna Ylivieskan kaupungin Kauppojen yö -tapahtumassa.
Koulun, opiston ja Ylivieskan kaupungin sekä kyläyhdistyksen ja Ahjolan ystävien tapahtumiin osallistumisten lisäksi yhdistys on järjestänyt yhden oman tapahtuman, Rauskirocin, yhteistyössä YSO median kanssa. Syksyllä 2012 yhdistys ja koulu järjestivät yhteisen tulppaanin istutus -tempauksen. Tempauksen yhteydessä pidettiin mielenosoitus koulun pihan tilanpuutteesta ja vaarallisuudesta.Tempauksesta oli lehtijuttu Vieskalaisessa.Keväällä 2013 tehtiin Seppälän koulukuvat yrityksen kanssa koulukuvaus -sopimus kolmeksi vuodeksi.
-Esiteltiin tilit ja toiminnantarkastajan lausunto ja vahvistettiin talousarvio.
-Myönnettiin vastuuvapaus yhdistyksen hallitukselle ja muille tilivelvollisille.
.Esiteltiin toimintasuunnitelma 2013-14.

Hallituksen kokouksessa 26.9.2013,
-Valittiin varapuheenjohtajaksi Teija Ruuska, rahastonhoitajaksi Teija Päivärinta ja sihteeriksi Anne Niemi.
-Todettiin, että Rauskin Porukat ry:n apujoukkoihin olivat ilmoittautuneet seuraavat henkilöt: Jouko Hunnonen, Kimmo Autiola, Hanna Perkkiö, Anna Raudaskoski, Sami Leppälä, Tuuli Jaakola, Liisa Levo'n, Riikka Pääkkö, Tiina Seppälä, Ulla Jaakola, Anna Sipilä ja Anu Aho.

-Suunniteltiin ja aikataulutettiin toimintakauden toimintaa:

Lokakuussa aloitetaan sukkien myynti.
Marraskuussa on opiston joulutori, jossa päätettiin olla mukana taas arpojen myynnillä. Mukaan torille otetaan myös 4-6 luokkalaiset myymään askartelujaan ja siten osallistumaan oman lasketteluretkensä rahoittamiseen.
Joulukuussa on koulun myyjäiset, ja 17.12. on koulun joulujuhla, johon päätettiin järjestää kahvitus.
Tammikuussa aloitetaan toisen myyntituotteen myynti, joka on mahdollisesti Kala-Kallen tuotteita tai pipoja.
Helmikuussa on Rauskirock ja perjantaina 28.2. Hiihtäen hiihtolomalle tapahtuma.
Maaliskuussa olisi mahdollisesti kunniakierroshiihdot, ja perinnepäivä mahdollisesti samaan aikaan koulun lauantaityöpäivän kanssa 22.3.2014. Nämä toteutetaan yhteistyössä kyläyhdistyksen kanssa.
Huhtikuussa on Ahjolan pääsiäiskokko lauantaina 19.4. ja siellä ollaan myymässä makkaraa.
Toukokuussa on opiston kevättori, jossa myydään arpoja.

-Mietittiin vaikuttamistempausta koulun liikenne – ja pihajärjestelyjen puolesta. Rehtori Esa Salminen kertoi että piha-asiat eivät edisty, henkilökunta kasvaa ja lapsimäärän kasvun myötä tarvittaisiin lisää tekemistä koulun pihalle, ja turvallinen, liikenteetön piha. Tempaus suunnitellaan ja toteutetaan yhdessä kyläyhdistyksen kanssa.

-Päätettiin kustantaa koululle konsertti. Tilaus tehtäisiin mahdollisesti yhteistyössä toisten alakoulujen kanssa toissavuoden tapaan. Lisäksi päätettiin tukea koulun kirjastoluokan hankintoja rahalahjoituksella.

1 kommentti:

Matti Lehtinen kirjoitti...

Morjens, olette tehneet koulukuvaussopimuksen. Me Raision Vaisaaren koulun vanhempainyhdistyksessä olemme pohtineet samaa. Lähinnä meitä askarruttaa:
- Voiko siitä tulla juridisia tai taloudellisia vastuita yhdistykselle?
- onko yhdistyksen mahdollista saada 'korvausta', jonka voi käyttää koulun ja oppilaiden hyväksi?
Onko mitenkään mahdollista saada kopiota sopimuksestanne tai linkkiä sivustolle, josta löytyisi mallinetta?

Terv., Matti Lehtinen Vaisaaren Vanhempainyhdistyksen hallituksen jäsen. Sähköposti: matti.ol.lehtinen@metso.com