perjantaina, elokuuta 30, 2013

Menestystä Raudaskylälle


Kultaa tuli!

Kun Raudaskylän frisbeegolf-rata taannoin valmistui, Niko Rättyä taisi olla ensimmäisten joukossa nakkelemassa kiekkoja opistonmäen pusikoihin. Neljä vuotta myöhemmin sama poika palasi kilpailureissulta kotiin Suomen mestarina.

Rättyä nappasi ykköstilan elokuun puolivälissä Tammisaaressa pidetyissä frisbeegolfin SM-kilpailuissa 16-vuotiaiden sarjassa. Mestaruus tuli lopulta varsin kovatasoisessa porukassa, sillä samalla tuloksella olisi voitto irronnut myös pari vuotta vanhempien sarjassa.

Juuri oman kylän kenttä sai Rättyän kavereineen aikoinaan kokeilemaan frisbeegolfia. Laji koukutti saman tien.

”Mukavaa tässä on juuri kilpaileminen, ja se että voi aina tavoitella parempaa tulosta.”

Kuntoakin tarvitaan 3-4 tuntia kestävissä kilpailuissa, mutta kaikkein tärkeintä on hyvä heittotekniikka. Rättyä kertoo harjoittelevansa kesäaikaan joka päivä, jos ei muuten niin omalla kotipihalla, jonne hän on rakentanut koreja koulun metallityön tunnilla.

 Usein suuntana on myös Ylivieskan keskustassa sijaitseva rata, josta löytyy Raudaskylään verraten tuplasti väyliä. Silti Rättyän voi yhä toisinaan bongata paikasta, josta ura alkoi:
”Raudaskylän rata on hyvä paikka tutustua lajiin ja harjoitella erilaisilla heittopaikoilla. Täältä löytyy sopivasti erilaisia väyliä, ja on ylä- ja alamäkeä.”

Nopeasti suosiota kasvattanut laji on kerännyt useita harrastajia Raudaskylälläkin. Kesän aikana kylän radalla on riittänyt ahkeria kiekon lennättäjiä - joukossa ehkä tulevia mestareita?


                                                                                 Teksti ja Kuva. Hanna Perkkiö

1 kommentti:

Anonyymi kirjoitti...

Onneksi olkoon, hieno saavutus!