maanantaina, huhtikuuta 29, 2013

Ruokaralli 10. – 15.6.2013

Löytyykö Raudaskylältä lähtijöitä ruokaralliin ?
Kiinnostuneet ottakaa yhteyttä suoraan Jarkko Kääriäiseen:
p. 044 568 1114


Ruokaralli Pohjois-Pohjanmaalla
Maaseudun Sivistysliiton Uutispuuro- ja Syökkö nää lähiruokaa? -hankkeet sekä MTK Pohjois-Suomen Maaseutuelinkeinojen kehittämisen tiedotus-, koordinaatio- ja aktivointihanke järjestävät kesäkuussa ruokarallin 10. – 15.6.2013. Ruokaralli koostuu kahdesta isommasta aloitustapahtumasta, matkan varrella kuudesta keskikokoisesta viestinvaihtotapahtumasta (välietappi) ja 12 pienestä viestinvaihtotapahtumasta (kyläetappi) sekä päätöstapahtumasta Oulussa 15.6. Rallissa viedään vetoomusta ruokakulttuurin puolesta ja kerätään siihen matkan varrelta nimiä. Vetoomus luovutetaan Oulussa Rotuaarin lavalla niille tahoille, jotka todella ”ruokkivat” pohjoispohjalaisia, eli kauppaketjut, ABC:t ja Oulun kaupungin hankinnoista vastaaville.
Ruokarallin tavoitteena on vaalia ruokaperinteitä ja nostaa paikallisen ruoan ja ruoantuotannon arvostusta. Tavoitteena on nostaa aihe julkiseen keskusteluun ruohonjuuritasolta päättäjiin asti ja saada mukaan ihmisiä kylistä ja kaupungeista. 

Pressitiedote tapahtumasta löytyy Uutispuuron sivuilta: http://www.uutispuuro.fi/uutiset/ruokaralli-juhlii-paikallista-ruokaa-kesakuussa


Ei kommentteja: