perjantaina, toukokuuta 11, 2012

Kalastus on halpaa hommaa.

Kevät tulee, jäät ovat menneet ja talvikausi on jo virtavesien osalta saatu päätökseen. Ylivieskan kalastuskunnan alueilla kevät, kesä ja mahtisaaliit siintelelevät jo kalamiesten -ja naisten mielissä. Onget,virvelit ja muutkin kalastukseen liittyvät varusteet on aika kaivaa talvisäilöstä ja viritellä kesäiskuun. Kevättuulet ovat puhallelleet myös kalastuskunnan johtokunnan osalta ja tuoreita syöttejä vaihdettu. Tällä hetkellä puheenjohtajana toimii Olli Saarela, sihteerinä Mikko Rättyä. Muut johtokunnan jäsenet ovat Mauno Seppälä, Arto Salmela, Seppo Rättyä, Terho Raudaskoski ja Tapio Visuri.
Samalla on yhteydenottoa helpotettu avaamalla sähköpostiosoite: ylivieskan.kalastuskunta(at)gmail.com. Palautetta ja kysymyksiä voi esittää laidasta laitaan liittyen kalastukseen ja lupa asioihin. Pyrimme käsittelemään ja vastailemaan yhteydenottoihin mahdollisimman pian. Kalastuskunta pyrkii myös tekemään tiivistä yhteistyötä Vieskan vapakalastajat ry:n kanssa, joka toimii aktiivisesti ylivieskan seutukunnan alueella vapakalastuksen parissa mukaan lukien nuorisotoiminta. Viva:n toiminnasta ja tapahtumista löytyy tietoa yhdistyksen kotisivulta (http://www.vieskanvapakalastajat.com).
Kalastusluvat Ylivieskan kalastuskunnan alueelle ovat todella edullisia ja nuorisolle täysin maksutonta. Ja täytyy muistaa, että Kalajoki on nimensä mukaisesti kalaisa joki jopa aloittelevalle kalastajalle. Onkiminen ja pilkkiminen on jokamiehenoikeus. Muille kalastusmuodoille lupahinnat ja luvanmyyntipaikat ovat seuraavat:

Luvanmyyntipaikat:
Sikabaari
Ylivieskan Urheilu ja lelu
Pyöräpiste

Viehekalastus:
Alle 18 ja yli 65 -vuotiaat viehekalastus vapaata Ylivieskan kalastuskunnan alueella. Kiinteillä pyydyksillä normaalit pyydyskalastus luvat ja maksut.
Yli 18-vuotiaat:
– Valtion kalastuksenhoitomaksu 18-64 vuotiaat
– Perusmaksu 2e
– Viehelupa 1e

Pyydyskalastus:
– Valtion kalastuksenhoitomaksu 18-64 vuotiaat
– Perusmaksu 2e
– Pyydysmerkki 1e / kiinteä pyydys (verkko, katiska rysä ym.)
– Hauki ja madekoukut 5 kpl / pyydysmerkki.
Lisäksi kiinteiden pyydysten merkintään on tullut muutoksia:
16 b §) Pyydyksen asettajan nimi- ja yhteystiedot
sekä kalastusoikeuden osoittava merkki tulee
kiinnittää pyydyksen uloimman pään kohon,
lippusalon tai merkkisalon yhteyteen. Nimi ja
yhteystietoihin tulee merkitä pyydyksen
asettajan etu- ja sukunimi sekä puhelinnumero
tai postiosoite.

Ylivieskan kalastuskunnan alueella käy myös valtion läänikohtainen viehelupa.(29e/kalenterivuosi tai 7e viikko)

Kalastuksen valvontaa suorittaa johtokunta painottuen ohjaukseen ja opastukseen. Toivottavasti vesiltämme löytyy ensi kesän aikana paljon innokkaita kalastajia, hienoja elämyksiä ja toivottavasti myös hiukan saalista.

Valtion kalastuksenhoitomaksun voi maksaa kalenterivuoden tai 7 vuorokauden kalastusjakson ajalle. Koko kalenterivuoden maksu on 22 euroa. Se on voimassa 31.12.saakka. 7 vuorokauden kalastusjak-son maksu on 7 euroa. Maksu on voimassa 7 vuorokautta maksupäivästä tai muusta maksuhetkellä kuittiin merkitystä päivästä alkaen. Läänikohtainen viehekalastusmaksu on 29 euroa kalenterivuo-delta tai 7 päivän kalastusjaksolta 7 euroa. Lyhyt jakso alkaa maksupäivästä tai maksuhetkellä kuit-tiin merkitystä päivästä.
Lupien maksamiseen ohjeet löytyvät löytyvät MMM: sivuilta osoitteesta:
http://www.mmm.fi/fi/index/etusivu/kalastus_riista_porot/vapaa_ajankalastus.html

4 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Kiitos hyvästä tietopaketista!

Anonyymi kirjoitti...

Mistä löytyy raudasmontun kalastustietoa?

Mikko kirjoitti...

Laitan tänne sivulle lähiaikoina tietoa Raudasmontun kalastuksesta. Säännöt, hinnat ym.

Anonyymi kirjoitti...

kiinnostaisi onko raudasmontulle jo istutettu kalaa? viikonloppuna olisi jo kiva käydä ongella