perjantaina, tammikuuta 27, 2012

Kyläyhdistyksen toiminta 2011

Ylivieskan kaupunki jakaa avustuksia kylätoimikunnille. 70% vuoden 2011 rahoista jaetaan kyläyhdistysten aktiivisuuden ja toiminta-alueen laajuuden mukaan. Tällä yhteenvedolla me yritimme vakuuttaa aktiivisuuttamme.


Vuonna 2011 Raudaskylän kyläyhdistys on järjestänyt seuraavat kaikille avoimet tapahtumat:
1) Talvitapahtuma (mäenlaskua ja pipolätkää) lähiliikunta-alueella
2)Pääsiäiskokko Ahjolassa (yhdessä Rauskin porukoiden ja Ahjolan ystävien kanssa)
3) Perheretki Ouluun katsomaan Kärppäpeliä / Kylpylä Edeniin

Kyläyhdistys on ollut mukana seuraavien säännöllisten tapahtumien organisoinissa:
- Lapsiperheiden perheliikuntavuoro
- Nuorten sählyvuoro
- MLL perhekahvila
- Kesäinen perhekerho Rauskin Puistossa
- Kahvakuula Rauskin puistossa

Lisäksi kyläyhdistys on osallistunut Opiston kevät- ja joulutorille ja ollut kyläläisten tavattavissa. Kylätoimikunta on kokoontunut vuoden mittaan 7 kertaa.

Kylätoimikunta on järjestänyt seuraavat talkoot vuonna 2011:
1) Kokkotalkoot pääsiäisviikolla
2) Kuirisen hiihtoladun raivaaminen ja lumettaminen, useat talkoot talven mittaan
3) Keväiset siivoustalkoot Rauskin puistossa
4) Kyläyhdistys maalasi talkoilla talon kylällä. Talkoorutistukseen osallistui useita kyläläisiä.
5) Kaukalon jäädytyskoneen valmistaminen talkoilla.
6) Frisbeegolfradan reittiä muutettiin Herforssin rakennustöiden takia. Muutostyöt tehtiin talkoilla.

Pyöräilykamppanja 2011
Kesällä 2011 järjestettiin jälleen yhdessä Löytyn ja Padingin kylien kanssa pyöräilykamppanja, jonka aikana kirjattiin yhteensä 2200 liikuntasuoritusta, mikä on tuplasti enemmän kuin aiempana vuonna. Kyläyhdistys lahjoitti arvottavaksi polkupyörän ja muita palkintoja sekä organisoi tempauksen naapurikylien yhdistysten kanssa.

Muuta huomion arvoista kyläyhdistyksen toiminnasta:

Kyläyhdistys osallistui molempiin vuonna 2011 järjestettyihin taitojen iltoihin: keväiseen taitojen iltaan sekä koko perheen ja kyläläisten yhteiseen Jouluiseen taitojen iltaan. Työpajoissa jouluista askartelua, piparinkoristelua, venyttelyä, suksien voitelua, temppurata, tarinointia…

Kylän nettisivu täyttää pian neljä vuotta ja se on löytänyt paikkansa: kävijämäärä on vakiintunut noin 1100-1200 käyntiin kuukaudessa. Uusia tekstejä on julkaistu vuonna 2011 yli 100 kappaletta, eli keskimäärin kymmenkunta kuukaudessa.

Kyläyhdistys huolehtii osaltaan lähiliikunta-alue Rauskin puistosta. Olemme mm. hankkineet alueelle valvontakameran, kyläläiset osallistuvat jääkiekkokaukalon lumitöihin, kaukalon jäädytykseen ja huolehdimme alueen siivouksesta sekä frisbeeradan kunnostamisesta.

Kyläyhdistys on markkinoinut kyläänsä mm. jakamalla uusille kyläläisille Tervetuloa asumaan Raudaskylälle –esitettä sekä kertomalla kylä nähtävyyksistä Kävelykierros Raudaskylällä esitteen avulla. Lisäksi on mainostettu kylän liikuntamahdollisuuksia, esim. frisbeegolfrataa sekä markkinoitu kylän tontteja. Kylän nettisivulla kerrotaan myös kylän yrityksistä.

Ei kommentteja: