keskiviikkona, marraskuuta 10, 2010

Onko liftari palannut?

Monet vanhemmat paikkakuntalaiset muistavat vielä tarinan liftarista, joka aiheutti käytöksellään kammoa parina peräkkäisenä vuotena 70-luvun puolivälin paikkeilla. Tapahtumapaikkana oli nykyisen Kärkkäisen ja Hyttisillan välinen alue, useimmiten Pyykankaan suora.

Liftari, monien todistajien mielestä nuorehko mies, oli liikkeellä pimeinä syysiltoina loka- joulukuussa. Sukupuolesta ja iästä ei ole varmuutta, sillä kukaan ei nähnyt hänen kasvojaan.Vaatteet olivat tummat, ja päässä oli jonkinlainen huppu.

Kulkija ilmestyi takapenkille joskus aivan itsestään,vaikka autoa ei edes pysäytetty. Hän ei puhunut koskaan mitään ja poistui kyydistä kenenkään huomaamatta.

Karkuun ajaminenkaan ei auttanut. Raudaskyläläinen E.L kertoi tapauksesta, jossa liftari oli "juossut" kiinni 130 km/h ajavan auton ja ilmestynyt takapenkille.

Tapausta tutkittiin aikoinaan,ja eräs tunnettu meedio T antoi sille selityksen. Kyseessä on nuori mies, jonka rattijuoppo on ajanut kuoliaaksi.Hän vaeltelee ympäri Suomea, kunnes löytää yliajajansa. Vasta sitten hän voi saada levon haudassaan.

Viime viikonloppuna Pyhäinpäivän aattoyönä tapahtui taas kummia. Kaksi Rauskin puiston lähellä asuvan A.H:n kaveria oli ottanut Raudaskylälle mennessään kyytiinsä "hiljaisen miehen" pian Koskipuhdon risteyksen jälkeen. Kun pojat olivat pysäyttäneet auton hautausmaan (opiston) risteyksen lähelle kysyäkseen minne liftarilla on matka, ei takana ollut istunut enää ketään. Pojat ovat tapauksesta todella peloissaan, mutta lupasivat kertoa siitä eteenpäin.

Jos saatte jonakin iltana autoonne ylimääräisen matkustajan,niin olkaa rauhallisia. Hän ei ole tiettävästi vielä koskaan tehnyt kenellekään mitään pahaa.

JR

25 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

iik!

Anonyymi kirjoitti...

Pappa on puhunu tuosta joskus kauvan sitten. hyii :s
- Sarita

Anonyymi kirjoitti...

Hölynpölyä

Anonyymi kirjoitti...

Paska puhetta.

Anonyymi kirjoitti...

on totta ollu minunki kyydissä!

Anonyymi kirjoitti...

kyllä kun minä olin nuori peloteltiin liftarilla jolla ei ollut päätä

Anonyymi kirjoitti...

On kokemusta, mutta se oli Raudaskylän opiston jälkeen siinä pysäkillä josta otin kyytiin Ylivieskan suuntaan. En oo ihan varma mutta punertavat kiharat hiukset. Ja se muuten oli vielä Ylivieskan taajamamerkin kohdalla kyydissä. Siitä eteenpäin en muista... Ainakaan enää se ei ole kyydissä ja tuosta tapahtumasta on kuiteski jotain 11-12v sitten.

Anonyymi kirjoitti...

Hui ku pelottaa :D

mara kirjoitti...

joo se oli kerran minunki kyytissä ja sitte ku pysähyin niin se oli hävinny ku pieru saharaan! rupesin siinä kahtelemaan että mihin se on hävinny, niin se oli raukka valunu penkin ja selkänojan väliin! onneksi löysin sen ettei se jääny sinne haisemaan.

Anonyymi kirjoitti...

Kerrassaan mielenkiintoinen juttu...en kiellä, mutta en kyllä uskokkaan ennenkuin omalle kohdalle sattuu :/

Anonyymi kirjoitti...

Vähä haiskahtaa joltaki urbaani legendalta

R kirjoitti...

hehhee, ihana on urbaanilegenda - muistan kun eräs kaveri aikoinaan tunnusti laittaneensa tuon liftarijutun liikkeelle...

Anonyymi kirjoitti...

Ois kiva muitakin kummitusjuttuja kuulla Nivalasta.

Anonyymi kirjoitti...

No joopajoo,tää taas kuuluu sarjaan:kummitustarinat..pelotellaan ihmisiä,oon itekki kuullu tästä aikanaaan,mut näitä juttujahan riittää,turhaa tollasia alkaa pelkään!

Anonyymi kirjoitti...

muistan nuoruudessani, kun tästä legendasta puhuttiin. olen kotoisin raudaskylältä. itse en ole liftaria nähnyt.

Anonyymi kirjoitti...

Aikoinaan nuoruudessani olen kuullut myös tapahtuneesta, joltakin opiston opettajalta tai sukulaiselta raudaskylästä

Anonyymi kirjoitti...

otin yhesti jonku liftarin kyytii.... ja jätin sen nivalan myllypubin oven etee... eikä se koskaan palannut myllystä... ainakaa siinä 15minuutissa ku sitä oottelin siinä pihalla o.O

Anonyymi kirjoitti...

Lapsellista hölynpölyä.

Anonyymi kirjoitti...

Moi,muistan kyllä tuon tapauksen...mun mielestä se oli naispuolinen??? muuten ihan saman tyylinen stoori:-D

Anonyymi kirjoitti...

Ei lol? :d
Tuo on varmaankin joku pila? :o

Anonyymi kirjoitti...

No hyi :s

Anonyymi kirjoitti...

No onhan tuo aika karmivaa!

Anonyymi kirjoitti...

Olen itse ko henkilön saanut kyytiini, hän seisoi Alutecin ja Aimo Kortteen konepajan välillä. Mustiin pukeutunut henkilö vain seisoi siinä, ajoin ohitse ja samalla hetkellä takapenkillä nukkunut koirani nousi istumaan suoraan taakseni ja vaikka kuinka käskin menemään maate niin koirani ei mennyt, katsoi vain toiselle puolen penkkiä.. takaosassa ollut toinen koirani nousi myös istumaan eikä menny sille puolen autoa. Kun käännyimme omalle tielle niin koirat laittoivat maate ja tunsin jottei autossa enää ollut ketään muita kuin me. Itse tunsin myös henkilön läsnäolon sen aikaa kun hän autossa oli. Rauhallinen henkilö joka selvästi tosiaan etsii jotain.

Anonyymi kirjoitti...

kyllä tää on aivan totta ollut kyytissä itselläkin.tämä niin sanottu henkilö etsii itsensä yli ajanutta kuljettajaa.

Anonyymi kirjoitti...

Eikö se alakuperänen stoori ollu nii että joku tyttö oli jääny auto alle ja ruennu kummittelee