lauantaina, toukokuuta 15, 2010

Körttivaellukselle Törmälään

Heränneet ja muutkin vaelluksesta kiinnostuneet kokoontuvat Ylivieskassa perjantaina 21.5 perinteiselle Körttivaellukselle Törmälän luonto- ja virkistyskeskukseen.

Herättäjä-Yhdistyksen Keskipohjanmaan alueen ja Ylivieskan paikallisosaston sekä Löytyn kylätoimikunnan järjestämälle vaellukselle on osallistunut vuodesta riippuen 100-250 henkilöä. Vaellusilta aloitetaan puoli kuuden maissa kahvia ja sämpylää nauttimalla. Tämän jälkeen klo 18.00 alkavissa seuroissa puhuu Siiri-Liisa Kujala Nivalasta sekä Hannu Junttila ja Tuomo Kälviä Ylivieskasta. Kolehti kerätään Aholansaaren hyväksi.

Seurojen päätyttyä lähdetään kellojen soiton saattelemana ja Löytyn kyläyhdistyksen ihmisten opastamana vaellukselle. Lyhyempi reitti Törmäjärven ympäri on pituudeltaan noin 4 kilometriä ja se kierretään Aarne Löytynojan opastamana. Pidempi reitti Törmäjärvi-Mustola-Valkeala on puolestaan noin 10 kilometrin mittainen ja tällä reitillä toimii oppaana Mauri Löytynoja.

Vaellukselle osallistuvien on syytä pukea päälle retkivarustus ja ottaa mukaan omat eväät, joita voi nauttia neljällä nuotiopaikalla, joista Mustolassa järjestäjät tarjoavat vaeltajille mehua.

Vaelluksen päätyttyä on mahdollisuus vapaaehtoiseen peseytymiseen ja lihaksien rentouttamiseen leirikeskuksen saunassa, jonka jälkeen voi nauttia vaikkapa järjestäjien tarjoamaa iltapalaa. Körttivaelluksen ilta päättyy yöhartauteen ja Siionin virteen.

Teksti: Tuomo Vähäkangas

Ei kommentteja: